BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.382,40
HABER /  SPOR

Sezerin hayal kırıklığı

DSP lideri Zeki Sezer Deniz Baykal'ın ittifak ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Abone ol

Rahşan Ecevit, ''sağlı-sollu ittifak'' çalışmaları çerçevesinde DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ziyaret etti.

Rahşan Ecevit, parti genel merkezindeki görüşme öncesinde yaptığı  açıklamada, son aylarda eşi Bülent Ecevit'in, ''Türkiye'nin çok tehlikeli yollara sürüklendiğini düşündüğünü ve çok endişe içinde olduğunu'' ifade etti.

Bülent Ecevit'in, ''Türkiye, iç sorunlarını eninde sonunda er veya geç çözebilir ama dış sorunlar hata affetmez'' görüşünde olduğunu aktaran Rahşan Ecevit, şunları kaydetti:

''Zannedersem, bunun için 'ittifak' demişti. Ayrıca bu ittifak lafıyla birlikte siyasi partilerimizde hemen hesaplara girişildi. Rakamlar verildi. 'Ben seçimlere şu kadar oy alabilirim, barajı aşabilirim, bu kadar milletvekili çıkarabilirim' gibi rakamlar ortaya  atıldı. Oysa bizim söylediğimiz ittifak kelimesinin rakamlarla, milletvekili adediyle, Meclisle ilgisi yoktu. Bülent Ecevit 'önce vatan' demişti. 'Bu ittifak vatan için gerekli' demişti.''

Zeki Sezer de, Türkiye'nin büyük sıkıntılar içinde olduğunu savunarak, bundan dolayı Rahşan Ecevit'in ifade ettiklerine katılmamanın düşünülemeyeceğini söyledi. Türkiye'de bir uzlaşı ortamının yaratılması gerektiğini baştan beri bildiklerini kaydeden Sezer, ''O uzlaşı ortamının belli işbirliklerine dönüşmesi, Türkiye'nin önünü açacak bir çalışma olabilir. O nedenle önümüzdeki dönem çalışmalar önem kazanıyor. DSP, hem siyasal hem toplum kesimleri arasında uzlaşı yönünde, üzerine düşen görevi bundan böyle de yapmaya devam edecek'' diye konuştu.

SORULAR

Bir gazetecinin, ''Arayışınız, AKP'ye karşı bir cepheleşmeye benzetiliyor?'' sözleri üzerine Rahşan Ecevit, ''Buna bir cepheleşme diyemem. Cepheleşme solda, sağda olur, başka şekilde olur. Ben buna bir ittifak diyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini kurtarmak için ittifak. İttifak derken, sağlı-sollu ittifak olduğu için bir cepheleşme olmaz. Öyle düşünüyorum'' dedi.

''MHP, görüşme talebinizi reddetti mi?' sorusuna ise Emrehan Halıcı yanıt verdi. Halıcı, taleplerinin olduğunu ancak olumlu veya olumsuz bir cevap alamadıklarını söyledi.

Gazetecilerin, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'CHP'de birleşelim' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine ise Zeki Sezer, şunları kaydetti:

''Baykal bir süredir yumuşak açıklamalarda bulunuyordu. Açıkçası 'değişiyor mu?' diye bir umut olmuştu. Ama dün gördük ki, Baykal yine kendisi gibi oldu. Ama ben kavga etmeyeceğim. Uzlaşmanın önünü açmak istiyoruz, öyleyse kavgaya yer yok. Ama kurumsal birlikteliklerin solda bir işe yaramadığını gördük. Halkçı Parti-SODEP, CHP-SHP birleşmesinde gördük. Hem birleşme olamadı hem de teker teker aldıkları oyları alamadılar. Öyleyse Baykal'ın 'otobüs kalkıyor' türünden söylemlerini yadırgadığımı ifade etmeliyim. Ama biz sonuna  kadar bir uzlaşının oluşması için elimizden geleni yapacağız.''Soruların ardından görüşme, basına kapalı olarak devam etti.