BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ricedan Karzaiye övgüler

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Afganistan Devlet Başkanı Karzai'yi yere göğe sığdıramadı

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, bugün geldiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüştü.

Rice, başkent Kabil'de düzenlenen ortak basın toplantısında, ''Afganistan'ın azimli ve acımasız düşmanları olduğunu ancak bunların başarılı olamayacaklarını'' belirtti.

Afganistan'daki intihar saldırıları, ABD'deki 11 Eylül saldırıları, Londra, Bali ve Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'i hedef alan saldırılara atıfta bulunan Rice, tüm bu ülkelerin aynı düşmanın tehdidi altında olduğunu söyledi. Afganistan'ın mücadelesinde bu ülkeye destek vermeye devam edeceklerini kaydeden Rice, Afganistan'ın demokratik kazanımlarının her geçen gün daha da güçleneceğine ve artacağına dair inancını da dile getirdi. Rice, ayrıca Karzai'ye övgüler yağdırarak, ''Uluslararası toplumda gücü, cesareti ve sağduyusu nedeniyle Hamid Karzai'den daha fazla saygı gösterilmesi gereken birini tanımıyorum'' diye konuştu.

KARZAİ
Afganistan Devlet Başkanı Karzai de yaptığı konuşmada, teröristlerin ülkeye zarar vermeye çalıştıklarını belirterek, ancak mücadelede giderek daha başarılı olduklarını söyledi. ''Ülkesinin kazanımları konusundaki iyimserliğin gözlerini kapatmadığını'' söyleyen Karzai, ülkede bazısı ciddi, güvenlik sorunlarının olduğunu belirtti ve ''Teröristler yapabildikleri her yerde bize saldırmaya çalışıyor. Başarıdan söz etmek, sorunları unuttuğumuz anlamına gelmiyor'' diye konuştu.

Pakistan'dan Afganistan'a gelen Rice, Moskova'da temmuz ayında yapılacak G-8 zirvesine hazırlık amacını taşıyan G8 dışişleri bakanları toplantısına katılmak ve Rus yetkililerle ikili görüşme yapmak üzere bugün Kabil'den ayrılacak.