BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  DÜNYA

Kasım Süleymani'nin cenaze töreninde izdiham çıktı! Çok sayıda ölü var

İRAN 'dan son dakika haberler gelmeye devam ediyor. İran'ın Kirman kentinde Kasım Süleymani için düzenlenen törende çıkan izdihamda ölenleri sayısı 40'a yaralı sayısı ise 213'e çıktı.

Abone ol

İRAN günlerdir Kasım Süleymani'nin cenazesiyle yatıp kalkıyor. Cenaze şehir şehir dolaştırıldı. Cenaze törenine milyonlarca İranlı katıldı. İran'da Humeyni'nin cenazesinden sonra en büyük katılım olduğu cenaze olarak tarihe geçti. Süleymani'nin cenazesi, Başkent Tahran'da düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Kirman'a gönderildi. 

Cenazesinin defin işlemi başka güne ertelendi

Cenaze bugün Kirman'da toprağa verilecekti ancak katılımın yoğun olması sebebiyle büyük bir izdiham yaşandı. Yaşanan izdiham sonrası Süleymani'nin cenazesinin defin işlemi başka güne ertelendi.

40 ölü 213 yaralı var

Anadolu Ajansı cenazede yaşanan izdihamda 35 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Ölü ve yaralı sayısı artı. Ölü sayısı 40'a yaralı sayısı ise 213'e çıktı.

Ne teslim ne münazara intikam istiyoruz

Şehrin bayraklarla kan kırmızı bir renge büründüğü belirtilirken İran halkı bölgede ''Ne teslim ne münazara intikam istiyoruz'' sloganları atıyor. 

Defin işleminin ne zaman olacağı belli değil

Yoğunluk nedeniyle defin saatinin ne zaman olacağı tam belirtilemezken cenaze namazına hem siyasi hem de askeri isimler katılacak. Törene katılan Devrim Muhafızları Genel Komutanı Selami gerçekleştirdiği konuşmasında intikam vurgusu yaptı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kasım Süleymani cenazesi Kirman'da izdihamdan toprağa verilemedi
Foto Galeri Kasım Süleymani cenazesi Kirman'da izdihamdan toprağa verilemedi Galeriye Gözat