BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,79
HABER /  GÜNCEL

Karar günü! Sulh mü savaş mı?

Turgay Ciner, kurmayları ile toplandı. Saat 13:00'te de Sabah'ta TMSF ile Altaylı görüşecek. Sıcak gelişmeler var...

Abone ol

Sabah ve atv'nin yönetimini devralan TMSF yetkilileri bugün Ciner Grubu yöneticileri ve Fatih Altaylı ile toplantı yapacak... Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce bir araya gelecek iki taraf olayın sulh'en gerçekleştiğini yasalara saygılı olduğunu duyuracak.

Toplantıya Turgay Ciner ile Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ'ın katılıp katılmayacağı henüz net değil. Çünkü TMSF yönetimi yargı yolu açık kalmak kaydıyla Ciner grubunun devri itirazsız yapmasından yana. Şayet 13.00'e kadar Ciner grubu bu garantiyi vermezse TMSF, Fatih Altaylı ile görüşüp, kamuoyuna açıklama yapacak.

Turgay Ciner-Kenan Tekdağ ikilisi ise sabah erken saatlerden itibaren Kuzguncuk Paşalimanı'ndaki Ciner Grubu ana yönetim binasında strateji belirliyor.

TMSF'nin aldığı karar uyarınca Turgay Ciner ve Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ'ın Sabah'ın merkez binasına girişleri dün akşam yasaklanmıştı.

STAR SENARYOSU SAHNEDE

Daha önce Star TV ve Uzan medya grubunda yaşananlara benzer bir süreç bir kez daha yaşanacak.  TMSF gruptaki incelemelerini ve denetimini tamamladıktan sonra 3 ay içinde ihale takvimini açıklayacak.

TMSF en geç 6 ay içinde ATV ve Sabah'ı ihaleyle satışa çıkarıp, Star TV'de old

        ALTAYLI KALIYOR
Altaylı, TMSF'nin gazeteye el koymasından sonra göreve devam etmek istediğini TMSF yönetimine bildirdi. TMSF de Altaylı'nın bu isteğine olumlu yaklaştı. Ancak Medya grubunda bugünden itibaren bazı üst yöneticilerin görevden alınacağı belirtiliyor.
uğu gibi şeffaf bir süreçle yeni sahibine vermeyi planlıyor.

Turgay Ciner ne yapacak?
Ciner operasyon yapıldığında binada değildi. Sadece Kenan Tekdağ ve Kenan Sönmez vardı.

Ciner durumu öğrendi ve çok öfkelendi. Yakın çevresine büyük bir hukuk mücadelesi başlatacağını ve hakkını geri alacağını söyledi.

Ancak Ciner'in medya şirketlerini geri almak için açacağı dava nerden baksanız 2 yıl sürecek.

TMSF ise bu dava sürecini beklemeden satışı bitirecek. Yani satış süreci Ciner'in açacağı davalardan etkilenmeyecek. Tıpkı Star TV'de olduğu gibi. //