BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.410,24
HABER /  GÜNCEL

Bakan, Güleni şikayet etti

Ahmet Hakan, hükümetin bakanı ile konuşuyor. Bakan öfkeli. Mesajı ise cemaate. Şikayet konusu ise..

Abone ol

Rektör Aşkın, Andıç ve darbe günlükleri.. Her üçünün de ortak naktası cemaate bağlı polisler ve savcıların işi. Biz demiyoruz Ahmet Hakan ismini vermediği bir bakanın anlattıklarına dayanarak söylüyor.

Bakanın sitemini köşesinde duyurdu. Kahvaltıda buluşan yazar, bakanın anlattıklarından ikna oldu. Yazara göre bakan da cemaatin dost kuvvetlerinden. Bu arada belirtelim sözü edilen cemaat Gülen cemaati.

Yazar bakanın "Cemaatsen cemaatliğini bil kardeşim" diye çıkıştığını söyledi. Bakanın neden böyle söylediğini de şu sözlerle özetledi:

"Bir adım attıklarında "Hükümetin işine yarar mı yaramaz mı" diye bakmayıp, "Cemaatin işine yarar mı yaramaz mı" diye bakıyorlarmış.
Bütün sorunlu işlerin ardından bir cemaat bağlantısı çıkıyormuş.
Hükümet onlar yüzünden hep zor durumda kalıyormuş"

Yazar ayrıca bakanın şu tespitlerine de yer veriyor:

"Fethullah Hoca istihbarat işlerine meraklıdır. Ama onun merakı yüzünden olan bize oluyor."

Yazar taktik anlamda hükümet ile cemaatin ortak noktada buluştuklarını belirtiyor ama stratejik açıdan aynı görüşte olmadıklarının altını da şöyle çiziyor:

"Cemaatin yaptığı istihbarat yaramazlıkları, sıklıkla hükümetin başına bela oluyor. Belki de bu yüzden sabah kahvaltısında buluştuğum Bakan, Fethullah Gülen’e "Hocam din işleri ile istihbarat işlerini birbirine karıştırmayın" mesajı yolluyordu."