BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Jokey attan düşerek öldü

15. Asya Oyunları'nda bugün maneje çıkan Güney Koreli jokey Kim Hyung-Chil, talihsiz bir kaza sonucu öldü.

Abone ol

Aşırı yağış nedeniyle çamura dönen ve yer yer su birikintilerinin olduğu manejde mücadele eden Güney Koreli jokey, 1.5 metre yüksekliğindeki 8 numaralı engelde atın üstünden düştü. Engeli aşamayan yarış atı, talihsiz jokeyin üzerine devrilirken, Kim Hyung-Chil hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. 47 yaşındaki jokeyin kafa ve göğüs bölgesinde travmalar oluştuğu, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Ortadoğu'da ilk kez düzenlenen Asya Oyunları'nın 55 yıllık tarihinde ilk kez bir ölümcül kaza meydana gelirken, olaydan sonra Güney Kore Olimpiyat Komitesi yetkilileri, yarışların organizasyonunu eleştirdi.

Aşırı yağış ve sıkıştırılmış mücadele programının bu tür kazalara yol açtığını iddia eden Güney Koreli yetkililer, oyun organizatörlerinin olaydan 2 saat sonra oyunları yeniden başlatmalarını ise üzüntüyle karşıladıklarını ifade ettiler.

Güney Kore takımı kaptanı Chung Hyun-Sook ise olaydan çok büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Tüm sorumluluğu üzerimde hissediyorum. Kalbim derinden yara aldı" dedi.