BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çete lideri 2 üniversite mezunu

Hasarlı araç şasi ve motor numaralarını yeni arabalar takıp sattıkları ileri sürülen 18 kişilik şebeke çökertildi.

Abone ol

İstanbul'dan sipariş üzerine çaldıkları otomobillere, aynı marka hurda veya ağır hasarlı araçların şasi ve motor numaralarını takıp sattıkları ileri sürülen 18 kişilik şebeke çökertildi. Liderliğini 2 üniversite bitiren Mehmet Abdi S.'nin (38) yaptığı şebeke, polisin uzun süren takibi sonucu yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği, bir ihbarı değerlendirerek, Mehmet Abdi S. ve İ.A. isimli şahısları takibe aldı. Şahısların İstanbul'dan çaldıkları otomobilleri Bursa'ya getirip, aynı marka hurda ve hasarlı araçların motor ve şasi numaralarını taktığını tespit eden ekipler, "Uslanmaz" adı verilen operasyona start verdi. Şebeke lideri Mehmet Abdi S.'nin, Bursa ve İstanbul'da kazalı ve hurdaya çıkmak için ayrılan araçları satın alıp, bu araçlarının aynı renk ve modelini çalarak İ.A, F.K. ve F E. ile birlikte parçalamak üzere Bursa'ya getirdiği belirlendi.

Bursa Otosansit Sanayi Sitesi'nde tamircilik yapan A.K, H.K, M.G. ve S.G.'ye ait işyerlerinde, hurdaya çıkan otomobillerin motor ve şasi numaraları kesilerek aynı marka ve renkteki çalıntı otomobillerle takıldığı öğrenildi. Kesilen bölgeleri anlaşılmaması için boyatan şebeke üyeleri, çalınan arabaları hurda ve kazalı araçların tescil belgeleri ile değiştirerek, Ankara yolu üzerinde satmaya kalkınca yakalandı.

Çalıntı araçları hurda araçlarla change yapıp sahte belgeler düzenleyerek 4-5 bin YTL gibi çok düşük fiyatlarla 3. şahıslara satan İ.A, F.K, F.E, A.K, H.K. ve M.G. gözaltına alındı. Çete lideri Mehmet Abdi S.'nin motor ve şase numarası olmayan diğer araçları parçalayarak, Kilis'te bulunan babası ile kardeşi ve kayınbiraderine sattırdığı belirlendi. Mehmet Abdi S.'nin babası Mehmet Haluk S, kardeşi Hüseyin Taner S, eniştesi Bekir K, kayınbiraderi Fahrettin K. da Kilis'te yakalandı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise, çalıntı araçlardan sökülen parçalar, bu araçlara ait ruhsat, plaka ve belgeler, şasi ve motor numaralarının çalınan otomobillere monte edilmesinde kullanılan yazı ve rakam numaratörleri ile bilgisayar ele geçirildi. Operasyonda el konulan 14 araç incelenmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü otoparkına alındı. Sorguları tamamlanan zanlılardan Mehmet Abdi S, Fahrettin K, Fatih E, Atilla K, Hürmen K, Ümit Çağatay Ö, Nejat Ö, Mehmet G, Mesut K ve Samih G, ''suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık ve hırsızlık'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Şebekenin lideri olduğu iddia edilen Mehmet Abdi S.'nin (38) Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Gaziantep Gümrük Müşavirliği mezunu olduğu ve aynı suçtan daha evvel de çok sayıda sabıkasının bulunduğu bildirildi.