BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Unakıtan Halk Bankasında kararlı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Halk Bankası'nın özelleştirilmesi sürecinin devam edeceğini söyledi.

Abone ol

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'nın Çumra İlçesi'ne gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti İlçe Teşkilatı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Kaymakalığı'nı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Kemal Unakıtan, Danıştay'ın Halk Bankası'nın özelleştirilmesinde yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Halk Bankası'nın özelleştirilme sürecinin devam edeceğini kaydeden Bakan Unakıtan, verilen durdurma kararının teknik bir konudan kaynaklandığını söyledi.

Bakan Unakıtan, "Bakanlar Kurulu kararının kanunda gösterilen bir süreden daha geç çıkmasından dolayı özelleştirmenin durdurulduğu söylendi. Dolayısıyla şimdi bir kanun değişikliği icap ediyor. Kanun teklifi yapıldı, şuanda mecliste. Kanunun yasalaşması meclisteki bütçe görüşmelerinden dolayı bir müddet vakit alır. Hemen görüşülmesi zor olabilir. Ama en yakın zamanda bir maddelik olan kanun değişikliği ile Halk Bankası'nın özelleştirme süreci devam edecektir" dedi.

Çumra'da esnafları dolaşan Bakan Unakıtan, çiftçilerden gelen mazot fiyatlarının düşürülmesi isteğine bio-dizel yakıtın satılmaya başlandığını hatırlatarak cevap verdi.