BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.433,82
HABER /  GÜNCEL

AİDSin panzehiri eğitim

AİDS ile ilgili konferansta konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, eğitime dikkat çekti.

Abone ol

Resmi AIDS rakamlarının buzdağının sadece görünen yüzü olduğunun vurgulandığı “Cinsel yolla bulaşan hastalıklar’’ konulu seminerde eğitim tedbirlerinin arttırılması istendi.

AIDS’İN PANZEHİRİ; TOPLUMSAL EĞİTİM

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, AIDS’le mücadelede eğitimin en önemli unsur olduğunu vurgulayarak, “ Resmi AIDS rakamları buzdağının sadece görünen yüzü. Tüm dünyada özellikle önemli risk gurubu olan gençlere yönelik, AIDS ‘i önleyici eğitim programları önem kazanıyor. Belediye olarak ilçemizde sürdürülen AB projeleri kapsamında AIDS konusunda bilgilendirme seminerlerimiz sürecek ‘’ dedi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Üreme Programına bağlı ve GOP İlçesi Üreme Sağlığı Projesi kapsamında düzenlenen ‘’Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar HIV/AIDS’’konulu seminerde hastalığın panzehirinin eğitim olduğu vurgulandı. GOP Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde konuşan GOP Belediye Başkanı Dr.Erhan Erol, tüm dünyada etkisini arttırarak sürdüren AIDS’in ülkemizde de resmi rakamlara göre yüzde 75 gibi ciddi oranlarda bir artış içinde olduğuna dikkat çekerek, hastalığın bulaşma ve korunma yöntemleri konusunda toplum olarak bilinçlenmenin en tesirli yöntem olarak karşımıza çıktığını vurguladı.
Dr. Erhan Erol, ‘’İlçemizde yürütülmekte olan üreme sağlığı ağırlıklı projelerde cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve özellikle AIDS konusunda anlamlı eğitim toplantıları düzenleniyor. Hastalıklarla ilgili ne kadar çok kişiye ulaşılabilirse hastalıklardan korunma konusunda da o kadar mesafe kaydedilecektir’’dedi.

Seminerde konuşan İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hamdi Özkara yapılan araştırmaların cinsel yolla bulaşan hastalıkların sosyo ekonomik yapısı düşük alt sınıflarda daha yaygın görüldüğünü belirterek, güvenli cinsel ilişkinin önemine dikkat çekti.
Prof. Özkara, AIDS gibi diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında görülen bel soğukluğu, frengi, herpes, genital siğil’lerin bilinçli cinsel eğitimle önüne geçileceğini vurgulayarak şunları söyledi. “Korunmasız cinsel ilişkiden kaçınmak, tek eşli yaşamak gibi tedbirler cinsel yolla bulaşan yangıları büyük ölçüde engelleyebilmektedir. Tabii tüm bunların yaygın bir kitle tarafından öğrenilebilmesi de doğrudan eğitim çalışmalarıyla sağlanabilir’’.

Toplantının sonunda üreme sağlığı projesine yaptıkları katkılardan dolayı GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve konuşmacı Prof. Dr. Hamdi Özkara’ ya bir teşekkür plaketi sunuldu.