BIST 10.172
DOLAR 32,21
EURO 34,80
ALTIN 2.428,09
HABER /  GÜNCEL

Orgeneral cenazede söz verdi

Şırnak'ta şehit düşen Metin Selçuk'un cenazesinde konuşan Orgeneral Iğsız şehit ailesine ve kamuoyuna söz verdi.

Abone ol

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı mayınların patlatılması sonucu şehit olan Metin Selçuk'un cenazesi, Malatya'da toprağa verildi. Metin Selçuk'un cenazesi, Şehir Mezarlığı Askeri Şehitliği'nde, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Düzenlenen askeri törene Metin Selçuk'un annesi Saadet Selçuk, ablası ve kardeşleri de katıldı. Cenaze namazına katılan vatandaşlar duygulu anlar yaşarken, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün yakın korumasının göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, burada yaptığı konuşmada, terörle sonuna kadar mücadele edileceğin ifade ederek, şunları söyledi: ''Tekrar ediyorum dağda eli silahlı terörist olduğu sürece insanımıza rahat yoktur. Bunun için biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bunu gerçekleştireceğiz ve dağdaki son eli silahlı terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bunu herkes bu şekilde bilsin.''