BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mahkumlardan tiyatro oyunu

Bayburt M Tipi Kapalı Tutuk ve Ceza Evi'ndeki mahkumlar tarafından Mahpusluk zor zanaat adlı oyun sergilendi.

Abone ol

Bayburt M Tipi Tutuk ve Ceza Evi Toplantı salonunda sahnelenen oyunu Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Cumhuriyet Savcısı İlkay Özcan, Cezaevi Müdürü Ahmet Öztemur, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Üzeyir Sözen, Cezaevi İkinci Müdürleri Talha Tuna, Mustafa Özçiçek, Yaşar Karataş ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri izledi.

Oyun öncesinde konuşan Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu "Buradaki mahkumları bu tip etkinliklerle topluma kazandırmak ve buranın bir nevi eğitim kurumu olduğunu kamuoyuna tanıtmak için etkinlik yaptık. Zaman zaman bu tip etkinlikleri yapmaktayız. Amatör bir ekiple başlamamıza rağmen, çocuklar çok güzel ve mükemmel oyun sergilemektedirler" dedi.

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Üzeyir Sözen de "Sergilenen oyundan çok etkilendiğimi belirtmek isterim. Amatörler ama bir profesyonel oyunculardan bir fark göremedim. Çok mükemmel bir oyun sergilemişlerdir. Bu oyunun hazırlanmasında emeği geçen herkese başta Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu olmak üzere tüm personellere ve mahkumlara hem de bizleri davet edip izlettirme şansı verdikleri için teşekkür ederim" diye konuştu.

Oyun sonrasında Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Üzeyir Sözen tarafından Başsavcı Mithat Kutanoğlu ve Cezaevi Müdürü Ahmet Öztemur'a bir teşekkür plaketi sunuldu. Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu da Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Üzeyir Sözen'e tamamı cezaevindeki yatan mahkumlar tarafından yapılan Tuğra resimli tabloyu sundu.