BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.435,57
HABER /  SPOR

Jean Tigana bir ilk peşinde

Beşiktaş teknik direktörü Tigana'nın amacı UEFA'da bir ilki gerçekleştirmek!

Abone ol

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Tottenham Hotspur takımıyla oynayacakları UEFA Kupası maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Tigana, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, gruptan çıkmak için 7 puana ihtiyaçları olduğunu ifade ederken, yarınki karşılaşmanın orta sahada büyük bir mücadeleye sahne olacağını ve ikinci topları alan takımın avantajlı olacağını kaydetti. İngiliz futbolunun en önemli özelliğinin dönen ikinci topları kazanmak olduğunu belirten Tigana, ''Bu ikinci topları kazanırsak bizim için avantaj olur'' dedi.

-''HER ŞEYİN BİR İLKİ VARDIR''-

Tigana, bir basın mensubunun ''Beşiktaş, İstanbul'da tarihinde hiç İngiliz takımı yenemedi. Yarın bir ilki gerçekleştirecek misiniz?'' sorusuna, 'Kazanırsak bir ilk olacağını bilmiyordum. Biz bunun için buradayız. Her şeyin bir ilki vardır'' yanıtını verdi. Yarın sahaya nasıl bir kadro çıkaracağı sorusuna da Fransız teknik adam, şöyle cevap verdi: ''Henüz kadro konusunda bir şey söyleyemiyorum. Sakatlarımız ve hastalarımız var. Birazdan antrenman yapacağız. Yarın sabah da hafif bir çalışma yapacağız. Doktorla konuşacağız, kim hazır kim değil diye. Yarın saat 11.30'da oyuncularım kimin oynayacağını öğrenecek. 11.35'te de sanırım siz öğrenirsiniz. Yüzde yüz hazır olmayan oyuncumu yarın oynatmayacağım.''

Delgado'nun bağırsak enfeksiyonu nedeniyle 2 gündür antrenman yapamadığını, hasta ve sakatlıkları bulunan futbolcuları bulunduğunu anlatan Tigana, bugün ve yarın sabah yapacakları antrenmanlarda bu futbolcularının durumunu göreceklerini ifade etti. Tigana, Ricardinho'nun yarın oynayıp oynamayacağı sorusu üzerine, ''Bu Delgado ile Mehmet'in durumlarına bağlı'' dedi.

-SİSTEMDE DEĞİŞİKLİK YOK-

Tigana, sistemde herhangi bir değişiklik yapıp yapmayacağı sorusu üzerine de, ''Sürekli aynı sistemle oynuyoruz ve sistemi değiştirmeyi de düşünmüyorum. A veya B kişisi değişir ama sistemde değişiklik olmayacak'' dedi. Tottenham Hotspur takımının özellikle duran toplarda etkili olduğunu anlatan Tigana, rakibe alan bırakmayıp, oyunun kontrolünü ellerinde tutmaya çalışacaklarını söyledi.

Rakiplerinin uzun boylu oyunculardan kurulu olduğunun hatırlatılması üzerine, Tigana gülerek, ''Buna yapacak bir şeyim yok'' cevabını verdi. Tigana, bir soru üzerine herkesin kendi bölgesinde durmasını istediğini vurgulayarak, ''Ben futbolcularıma (Golü attıktan sonra tekrar kendi bölgenizi alırsanız, gol yemezsiniz) diyorum. Ben geri çekilin demiyorum. Zaman zaman geri dönüşlerde sıkıntı yaşadığımız için zorlandık. Topu kaybedince, gol yememek için herkes kendi bölgesine gelir. Bu olmadan da kazanamazsınız'' diye konuştu.