BIST 10.329
DOLAR 32,22
EURO 34,75
ALTIN 2.457,71
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başkentte öğrenci eylemi

Bir grup öğrenci ''Parasız eğitim'' talebiyle Ankara Üniversitesi önünde eylem yaptı

Abone ol

Bir grup öğrenci ''Parasız eğitim'' talebiyle Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde eylem yaptı. ''Parasız eğitim'' istemiyle hazırladıkları dilekçeleri TBMM'ye teslim eden 7 öğrenci, çıkışta slogan atarak eylem yapmak isteyince TBMM Dikmen kapısı önünde gözaltına alındı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve kendilerine ''Öğrenci Kolektifleri'' adını veren bir grup öğrenci, ''parasız eğitim'' talebiyle, öğle saatlerinde Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde toplandı. ''Hayal değil, gerçek; eğitim parasız olacak'', yazılı pankart açan öğrenciler çeşitli sloganlar attılar. Üç ay önce başlattıkları kampanya kapsamında imzalı 150 bin dilekçe topladıklarını söyleyen öğrenciler, dilekçeleri TBMM'ye götürmek istediklerini belirttiler. Polisin toplu yürüyüşe izin verilemeyeceğini ifade etmesi üzerine öğrenciler, bir süre daha slogan attıktan sonra Cemal Gürsel Caddesi'nin Kolej kavşağı istikametindeki bölümünü trafiğe kapattılar.

Burada slogan atmaya devam eden öğrenciler, yaklaşık bir saat oturma eylemi yaptılar. Bu sırada panzerler eşliğinde önlem alan çevik kuvvet ekipleri, öğrencilerin etrafında barikat oluşturdu. Bu sırada 5 kişilik öğrenci grubu ise Mithatpaşa Köprüsü üzerine pankart asmaya çalıştı. Bu öğrencileri karakola götüren emniyet ekipleri, öğrenciler hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yaptı. Cebeci'deki eylem sırasında 7 öğrenciye dilekçelerini TBMM'ye götürmelerine için izin verildi.

Bunun üzerine Cemal Gürsel Caddesi'ni trafiğe açan öğrenciler, bir süre de kaldırım da oturma eylemi yaptılar. Polis nezaretindeki 7 öğrenci ise TBMM'ye gelerek, dilekçeleri yetkililere teslim ettiler. Bu öğrenciler, TBMM çıkışında slogan atınca polis tarafından gözaltına alındı. Cebeci Kampüsü önünde bekleyen öğrenciler de bir süre sonra eylemlerine son vererek, dağıldılar.