BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.456,06
HABER /  POLİTİKA

Haydar Başdan oyun iddiası

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Bursa'da konuştu.

Abone ol

BTP Lideri Prof. Dr. Baş, Bursa’daki halkla buluşmasında, Türkiye’ye yönlik sergilenen oyunlar içinde en büyüğünün ‘Sivil ile askeri karşı karşıya getirme’ olduğunu dile getirdi.

Türkiye’yi il il dolaşan Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Bursa’da görkemli bir şekilde ağırlandı.

BTP Bursa İl Teşkilatı’nca düzenlenen programa katılan Haydar Baş, vatandaşların ve Bursalı iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği iftarda gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Nobel Ekonomi Ödülü’ne aday gösterilen Milli Ekonomi Modeli’ni Bursalılara anlatan Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye üzerine oynanan oyunlara da dikkat çekti.

Türkiye’nin karşılaştığı en büyük senaryo

BTP Lideri Prof. Dr. Baş, Türkiye’de sergilenen en büyük oyunun sivil ile askeri; devlet ile milleti birbirine düşürmek olduğunu vurgulayarak, “Burada güdülen asıl gaye bu ülkeyi bölmektir” diye konuştu. Prof. Dr. Baş, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ABD ve AB’den gelen eleştirileri de bu oyunun bir parçası olarak göstererek, “Şimdi bütün bunlar konuşurken suçlu olmuyor. İnsan haklarına müdahale olmuyor, demokrasiye müdahale olmuyor ama bu devleti koruyan irade kurum bir tek söz söylediği zaman dünyanın altı üstüne getiriliyor” dedi.

Türk duvarına çarpacaklar

Haydar Baş, bu kesimlerin milleti doğrudan hedef alamadığı için milletin devletine ve askerine saldırdıına işaret ederek, şunları kaydetti: “Milletin yüzüne karşı milleti eleştiremeyenler, milletin devletini eleştiriyor. Milleti yüzüne karşı eleştirme cesaretinde bulunamayanlar, milletin askerini eleştiriyor aslında Türk milletini eleştiriyorlar.”

Memleketi bölüp parçalamak için okyanus ötesinden icazet alanlardan da hesap sorulacağını ifade eden BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş, “Bu çevreler Türk duvarına çarpacak” dedi.

BTP Lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bağımsızlığımızı canımızı vererek, kanımızı dökerek elde ettik. Şimdi masa başında onu vermeyiz. Masa başında onu verdiğini zannedenler, onu böldüğünü zannedenler; Türk kalesine, Türk duvarına çarpacak ve kafaları parçalanacaktır. Hiç kimsenin bunda kuşkusu olmasın.”

Eleştirilere cevap

Haydar Baş, bu ülkeyi kuran ve koruyan irade olan TSK’ya sahip çıktığı için kendisini askerin adamı ilan edenlere de cevap vererek, şunları söyledi: “Ben konuşurken zannediyorsunuz ki bu Haydar Hoca’nın sağında, solunda, arkasında, önünde paşalar var. Yeminle konuşuyorum bir tane dahi tanıdık asker arkadaşım yok” dedi.

Kainat devletini kuracağız

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Bursa konuşmasında AKP iktidarının 4 yıllık icraatlarından örnekler de verdi ve iki noktanın altını çizdi.

Haydar Baş, önce bir zamanlar savaş nedeni saydığımız Irak’ın kuzeyindeki kırmızı çizgilerimizi hatırlatarak, Başbakan Erdoğan’a seslendi. BTP Lideri, şunları söyledi: “İdare yani siyasetin gösterdiği acziyet münasebetiyle Kuzey Irak’ta bugün peşmerge devleti kurulmuştur. Hani Irak’ta birden fazla irade olmayacaktı. Nedir bu peşmerge idaresi sayın Başbakan? Söyler misin, cevap verir misin bana.”

Yabancıya toprak satışı da BTP liderinin üzerinde durduğu bir diğer konuydu. Türkiye topraklarının 7’de 2’sinin bu iktidar döneminde elden çıkarıldığını söyleyen Baş, Filistin örneğini verdi ve uyardı: “Filistin toprakları satılırken Abdülhamit cennet mekan Filistinlilere ‘sakın ha topraklarınızı satmayın. Senin o topraklarını satın alanlar gün gelir başınıza bela olur’ demişti. Neticede öyle olmadı mı? Yahudilere topraklarını çok para veriyorlar diye sattılar ve sonunda görüyorsunuz bugün Filistinin halini.”

BTP’nin hedefi

Prof. Dr. Baş, Bursalılara BTP’nin hedefleri konusunda da detaylı bilgi aktardı. “Biz bu milleti önce bir bilek, bir yürek sonra da kainat devleti yapacağız” diyen Baş, şöyle devam etti: “Göreceksiniz BTP döneminde Türk milleti bir bilek bir yürek olacak. Ve dünya coğrafyasında layık olduğu yere en kısa zamanda gelecektir. Benim evlatlarım Avrupa kapılarında, ABD kapılarnıda, Uzakdoğu kapılarında işçi olarak çalışmayacak. Bu memleketin coğrafyasını insanlığa açacağız. Onlar işçi, sizler patron olacaksınız.”

İşadamlarıyla buluştu

BTP Genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, konuşmasının ardından Bursalı iş adamlarıyla bir araya geldi. Bursa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Arif Pak başta olmak üzere çok sayıda oda ve birlik başkanı ile işadamı BTP Lideri ile Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler üzerine fikir alış verişinde bulundu.

BTP Lideri, Bursa oda başkanları ve işadamlarının Milli Ekonomi Modeli üzerine özel bir konferans isteğini kabul ederek, yakında tekrar işadamlarıyla buluşmak üzere Bursa’ya geleceğini açıkladı.