BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Sahte heyetten ilginç teklif

Unakıtan ile görüşen sahte Somali heyetinin TPAO’ya petrol arama teklifinde bulunmuş.

Abone ol

Maliye Bakanı Unakıtan ve Merkez Bankası Başkanı Yılmaz’la görüşen sahte Somali heyetinin TPAO’ya beraber petrol aramayı teklif ettiği ortaya çıktı. Heyetin, sahte olduğu fark edilince Enerji Bakanı Güler’le olan randevuları da son anda iptal edildi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile görüşen sahte Somali heyetinin ziyaretlerinin bu isimlerle sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Bu ziyaretlerinde kendilerini Somali Merkez Bankası Başkanı ve beraberindekiler olarak tanıtan sahte heyet, bir de petrol bakanı sıfatıyla Enerji Bakanlığı’na gitmiş.

Bakanın önemli projelerinde imzası bulunan bir danışmanla görüşen heyet Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü (TPAO) Saim Dinç’ten de randevu almayı başarmış.

TPAO Genel Müdürü Dinç’le bir araya gelen Somali heyetinde petrol bakanı olduğunu iddia eden kişi, Somali’deki petrolü beraber çıkarıp işlemeyi teklif etmiş. Karşılığında da para istemiş. Ancak heyetten şüphelenen Genel Müdür Saim Dinç öneriyle ilgilenmediklerini söyleyip, heyeti göndermiş.

Kısa sürede yapılan araştırmada heyetin sahte olduğu anlaşılınca Enerji Bakanı Hilmi Güler’le yapılacak görüşme son anda iptal edilmiş. Diğer genel müdürlükler de uyarılmış.