BIST 10.219
DOLAR 32,28
EURO 34,82
ALTIN 2.454,43
HABER /  DÜNYA

Onların gidecek okuları da yok

İsrail’in bombaladığı Lübnan da okullarda bombalardan nasibini aldı.

Abone ol

İsrail’in acımasızca 33 gün boyunca bombaladığı Lübnan da okullarda bombalardan nasibini aldı. Uçak ve tanklarla nokta atışı yaptığı bilinen İsrail’in okulları, ve tarlaları vurmasının arkasında halkı yılgınlığa sürüklemek olduğu açıklandı.

Savaşın en şiddeti yaşandığı Güney Lübnan da okullarda kullanılmaz hale geldi. Savaşta 50 kadar ilk ve orta dereceli okulun kullanılmaz gele geldiği Lübnan da; pazartesi günü yeni eğitim ve öğretim yılı başlayacak. Yalnız bu bölgelerde yaşayan binlerce çocuğun gidebileceği okulu kalmadığından ders başı yapamayacak.

Hala okul bahçelerinde ve çevresinde patlamamış bomba bulunuyor. Öğrencilerin okula gelmesi halinde büyük tehlike ile karsı karsıya kalacaklar. Güney Lübnan’da yaşayan çocuklarının binlercesi okullarını tamir edilmesini veya yeni okul yapılmasının bekleyecek.

16 Ekimde açılması gereken ve öğrencilerini ağırlayacak olan okulların durumu içler açısı.
Duvarlar yıkılmış sıralar dağılmış masalar parçalanmış merdivenler çökmüş. Başta Türkiye olması üzere bir çok ülkeden yapılan gıda yardımı ile yiyecek sıkıntısı yaşamayan Güney Lübnanlılar şimdi çocuklarını okullara gönderebilmek için okul istiyor sıra istiyor kırtasiye malzemesi istiyor.

Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle soğuyan hava evleri yılan ve içinde yaşanması imkansız hale gelen Lübnanlılar için kış ayları daha çetin geçeceğe benziyor. Evleri kullanılmaz hale gelenler daha az hasarlı yakınlarının yanında veya çadırda yaşamaya devam ediyorlar.

Önümüzdeki aylarda Buradaki insanların en az gıda malzemesi kadar battaniye ve yatak ihtiyaçlarda olacak çünkü şu anda 5 cm kalınlığındaki süngerin üzerinde ince bir pike ile yatıyorlar.