BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  POLİTİKA

İzmir İl Başkanı Yücel'den CHP'deki eş atamasına tepki: Kabul edilemez

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Gaziemir Belediyesinde, belediye başkanımızın eşini herhangi bir göreve veya makama ataması, eşi liyakat sahibi olsa ve belediyeden elde ettiği maddi bir kazancı olmasa bile kesinlikle kabul edilemez" sözleriyle tepksini ortaya koydu.

Abone ol

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gaziemir Belediyesinde yaşanan olayla ilgili Başkan Halil Arda'nın CHP İzmir İl Başkanlığına çağrıldığı, il başkan yardımcılarından oluşan bir komisyonun kendisini dinlediği ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.

"En kısa sürede bu yanlıştan dönülecektir"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Başkanı Yücel, şunları kaydetti: Gaziemir Belediyesi'nde, belediye başkanımızın eşini herhangi bir göreve veya makama ataması, eşi liyakat olarak uygun olsa ve belediyeden elde ettiği maddi bir kazancı olmasa bile kesinlikle kabul edilemez ve yanlıştır. Bu konuda İzmirlilerden ve halkımızdan gelen tepkilere hak veriyor ve bu durumun düzeltilmesi için çalıştığımızın bilinmesini istiyorum. En kısa sürede bu yanlıştan dönülecektir.

Ne olmuştu?

İzmir'de CHP'li Başkan Halil Arda'nın eşi Deniz Arda'nın, Gaziemir Belediyesi ismi ve logosuyla bastırdığı kartvizitte 'Onursal Koordinatör - Dış İlişkiler Ofisi' sıfatını kullandığı ortaya çıkmıştı.

Eşi Halil Arda'yı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretlerinde bile yalnız bırakmayan Deniz Arda'nın bu kartviziti sosyal medyada da olay olmuştu.

"Eşim benim yol göstericim"

Halil Arda daha önce yaptığı açıklamalarında şunları söylemişti: Eşim bana büyük destek veriyor. Gönüllü olarak Gaziemir Belediyesi için çalışıyor. O benim siyasi danışmanım. Burada gizlenecek saklanacak bir şey yok. İyi bir danışman, iyi bir stratejist. Dünyayı, Avrupa'yı çok iyi tanıyan biri. Almanya'da doktorasını yapıyor. O benim yol göstericim Burs ofisi, kardeş belediyeler, Avrupa Birliği projelerinde en büyük danışmanımızdır. 100 kişilik bir kadın ordusuyla çalışıyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Optimar başkanlık anketi! Gül, İnce, Yavaş ve İmamoğlu'nun Erdoğan'a karşı oyu
Foto Galeri Optimar başkanlık anketi! Gül, İnce, Yavaş ve İmamoğlu'nun Erdoğan'a karşı oyu Galeriye Gözat