BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İYİ Parti GİK'te kıyamet kopmuş! 'Böyle gidersek seçimde sıfır çekeriz! Her yer HDP ve AK Parti olur...'

Yİ Parti'nin 'seçimlere 81 şehirde kendi adaylarımızla griyoruz" kararı çıkan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında yaşananların perde arkası sızdı. 4 üye seçime kendi adaylarıyla ittifaksız girilmesine karşı çıktı. “Seçime ittifaksız girdiğimizde sıfırı çekeriz, her taraf Cumhur İttifakı ve HDP'nin olur” diyen üyeler kendilerini dinletemedi. Ahmet Zeki Üçok'a göre CHP yalnızca İzmir, Muğla ve Edirne'yi alabiliyor. İyi Parti sıfır çekiyor...

Abone ol

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İyi Parti’nin Genel İdare Kurulu toplantısının perde arkasını kaleme aldığı bugünkü yazısında, yerel seçimlere ayrı girme oylamasında yalnızda dört üyenin “ittifak” istediğini yazdı. Saymaz, bu dört kişinin, “Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, eski İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, oyuncu Mehmet Aslan ve eski İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk” olduğunu kaydetti. Saymaz devamında edindiği kulis bilgileri şöyle aktardı:

Üçok matematik hesabıyla anlattı

İyi Parti kulislerinden öğrendiğim kadarıyla Üçok, 14 Mayıs'ta Cumhur ve Millet ittifaklarının aldığı oy oranından yola çıkarak, bir konuşma yaptı. Üçok'un hesabına göre Millet İttifakı bu oyla 14 büyükşehiri ve sekiz şehri kazanabiliyor. Alabileceği belediyeler arasında AK Parti ve MHP'nin elindeki Balıkesir, Denizli, Manisa, Uşak ve Zonguldak var.

İYİ Parti sıfır çekiyor...

Ayrıca 198 ilçeyi elinde tutuyor. 59 şehri kazanmak ise imkansız görünüyor. Buna karşılık ayrı aday gösterildiğinde, yine Üçok'a göre CHP yalnızca İzmir, Muğla ve Edirne'yi alabiliyor. İyi Parti sıfır çekiyor. Üçok'un bu verileri aktardıktan sonra şöyle dediği öne sürülüyor:

‘Tek başımıza girdiğimizde sıfır il ve sıfır ilçe kazanıyoruz. CHP bizsiz girerse üç il kazanabiliyor. Diğer illeri kaybediyor. İttifaksız girdiğimizde Türkiye'de her taraf Cumhur İttifakı ve HDP'nin olacak.’”