BIST 9.567
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.481,34
HABER /  GÜNCEL

İşte PKK/YPG’li Bilal Hassan'ın görüntüsü! Ahlam Albashir'le karı-koca kılığında gelmişti

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

İSTİKLAL CADDESİ'ni kana bulayan terör saldırısında yeni detaylar ortaya çıkıyor.Hain saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir’in Türkiye'ye ‘karı-koca’ kılığında birlikte geldiği PKK/YPG’li Bilal Hassan'ın fotoğrafı ortaya çıktı.

Abone ol

Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in (23) Türkiye'ye birlikte geldiği Bilal Hassan'ın görüntüsü ortaya çıktı. Bilal Hassan'ı Edirne'ye götüren isim de yakalandı. Verdiği ifade ile o yolculuğun sırlarını deşifre etti. 

Terörist Ahlam Albashir ve firari Bilal Hassan'ın kendilerine "Evli Çift" süsü vermek için Suriye'de sahte evlilik cüzdanı hazırlattıkları ortaya çıkmıştı.

Sahte evlilik belgesi düzenlenmiş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili yaptıkları çalışma sonrasında terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan adına düzenlenmiş sahte evlilik belgesini tespit etti. Sözde Halep Şer’i Mahkemesi tarafından düzenlenen ve sahte tarihler atılan belgede iki teröristtin şahitler eşliğinde bin Suriye lirası karşılığında evlendiklerini gösteren ifadeler yer aldı. Belgenin sahte olduğunu değerlendiren emniyet güçleri, saldırıyla ilgili çalışmalarını sürüyor.

Bilal Hassan'ı Edirne'de karşılayan tutuklandı

Saldırı sonrası şüpheli terörist Bilal Hassan'ı Edirne'ye kaçıran Ammar Jarkas’ın ifadesi sonrası çalışmayı derinleştiren ekipler, zanlıyı Edirne'de karşılayan Hüseyin Güneş'i düzenledikleri operasyonla yakaladı. Tutuklu zanlı Jarkas, emniyetteki ifadesinde, olay günü saat 16.15'de Bilal'in arabaya bindiğini ve birlikte kuru kahve satan bir iş yerinden büyük bir beyaz poşet ile bavul alarak yola çıktıklarını söylediği öğrenildi.

Daha sonra Edirne'ye doğru yola çıktıklarını, 2 saat süren yolculukta şüphelinin hep telefonla ilgilendiğini aktaran Jarkas, "Adının 'Hamza' olduğunu bildiğim fakat gerçekte Hüseyin Güneş isimli kişinin bizi karşılayacağı bilgisi verildi bana. Bilal’i, Hüseyin Güneş’e bıraktım, Hüseyin, Bilal’i aldı. Ben Edirne’ye giderken Halil Mence beni arayıp 'Bir kadının acilen alınması ve salı gününe kadar beklemesi gerektiğini' söyledi. Ben de kardeşime yönlendirdim. Sonra Edirne’den döndüğümde eve gittim ve evde Ahmet ve ailesi, annem, babam ve daha önce hiç görmediğim Ahlam Albashır’ı gördüm. Kardeşime 'bu kim?' diye sorduğumda Halil Mence’nin bahsettiği kadın olduğunu, kadının zor durumda kaldığını ve salı gününe kadar beklemesi gerektiğini söyledi. Sonra da siz geldiniz." diye konuştu.

Yapılan görüşme sonrası düzenlenen operasyonla yakalanan ve gözaltına alınan Hüseyin Güneş'in de saldırıyla ilgili tutuklananlar arasında yer aldığı belirtildi.

Öte yandan İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Polis, terörist Albashir'e bombayı veren 'sahte eş' Bilal Hassan'ın peşinde. Terör örgütü PKK'nın Suriye Ayn El Arab'daki sözde sorumlularından 'Hacı' kod adlı şahıs, Esenler'de bir örgüt evinde ikamet eden karı-koca 2 örgüt üyesini arayarak yanlarına gelecek olan Albashir ile Bilal Hassan'a sahip çıkmaları talimatı verdi. İkili, dikkat çekmemek için kendilerine 'evli çift' süsü verdi, Albashir bir tekstil atölyesinde kayıtsız işe girdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Her şey 4 dakika içinde oldu! Berfin feci halde bulundu acılı anne: Ben affedecektim biraz vicdan
Foto Galeri Her şey 4 dakika içinde oldu! Berfin feci halde bulundu acılı anne: Ben affedecektim biraz vicdan Galeriye Gözat