BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  DÜNYA

İşte inkâr yasasının mimarı

Fransa Meclisi "Ermeni soykırımını inkârı suç" sayan tasarıyı yarın görüşecek.

Abone ol

Fransa Meclisi "Ermeni soykırımını inkârı suç" sayan tasarıyı yarın görüşecek. Tasarının iki mimarı konuştu. Eski ASALA şefi Toranyan: Türkiye, Talat Paşa dosyasını da açmalı. Taşnak Partisi'nden Papazyan: Sol ve sağ destekliyor, tasarı geçer.

İşte inkâr yasasının 'mimarı' Papazyan

Taşnak Partisi'nin Paris temsilcisi Papazyan, "soykırımı inkârı suç" sayan tasarının geçeceğine inandığını belirterek "Sol da sağ da destekliyor" dedi.

Fransa'da "İnkâr Yasası" nın gündeme gelmesine neden olan kişi Taşnak Partisi'nin Paris Temsilcisi Murad Papazyan. Papazyan konuyla ilgili sorularımızı şöyle yanıtladı:

* Türkiye'de pek çok radikal görüş değişime uğruyor. Taşnak Partisi'nde siyasi ya da jenerasyonlar arasında hiçbir değişiklik yaşanmıyor mu? Değişmemiz Türkiye'ye bağlı. Jenerasyonlar arasında bir fark elbette var. Dedelerimiz yani birinci kuşak bu meseleye çok duygusal bakıyordu. İkinci ve üçüncü kuşak yani biz siyasi bakıyoruz.

* Alenen toprak talebinde bulunuyorsunuz. Ciddi ciddi Sevr'den bahsediyorsunuz? İnanıyor musunuz söylediklerinize? Türkiye soykırımı tanısın istiyoruz. Evet, toprak talebimiz de var. Ama Türkiye'ye bağlı eğer Türkiye Ermenilerle diyaloğu başlatırsa, "soykırımı tanırsa" biz de bundan vazgeçeriz.

* Türkiye'nin sizi muhatap alacağına inanıyor musunuz? Evet, bir konuda görüşme talepleri reddedilirse, diyalog denenmezse çözüm olur mu? Ben illa bize toprak verilecek demiyorum. Her şeyi masaya yatıralım diyorum. Bu parti programımızda var, Koçaryan hükümetinin öncelikleri arasında değil ama ilgi mevzuları arasında.

* Yasa için kamuoyunda da mecliste de tam bir uzlaşma yok.. Evet hummalı bir tartışma var ama yine de geçeceğine inanıyorum. Tarihe ilişkin yasalar konusunda. Soldan "hayır" oyu atan olmayacak. Sağda UDF'de destekliyor. İktidar partisi UMP'den ise 70 milletvekili destek veriyor.