BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.466,62
HABER /  GÜNCEL

CNRa asker boykotu

CNR'ın Ankara'da düzenleyeceği 'havacılık' fuarına, TSK'dan hiçbir personel resmi olarak katılmayacak

Abone ol

Kiraladığı 80 dönümlük serbest bölge arazisiyle son günlerde tartışma yaratan Ceyda Erem'in şirketi CNR'ın Ankara'da düzenleyeceği 'havacılık' fuarına, TSK'dan hiçbir personel resmi olarak katılmayacak

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e bağlı İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi A.Ş.'den (İSBİ) kiraladığı 80 dönümlük arazi ile tartışma yaratan Ceyda Erem'in sahibi olduğu CNR, 15-18 Haziran günlerinde Ankara'da 'AIRSHOW 2006 Havacılık Fuarı' düzenleyecek.
Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı, düzenlenecek olan bu fuarla ilgili olarak boykot niteliğinde bir karar aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hiçbir personelinin resmi olarak boy göstermeyeceği fuara, ASELSAN, HAVELSAN, TAI gibi başlıca savunma sanayi şirketlerinden de yönetici katılmayacak.
Türk Kuşu tesislerinde gerçekleştirilecek AIRSHOW fuarına TSK'nın ziyaretçi olarak dahi katılmamasında, CNR fuarcılığın, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından 2 yılda bir düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın (IDEF) yerine geçme girişimleri etkili oldu.

Bakanlık uyardı
Türkiye'de savunma sanayi alanında fuar açma yetkisi yasal olarak yalnızca Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait bulunuyor.
Bu çerçevedeki bir uyarı, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, CNR'ın fuarına destek veren Ulaştırma Bakanlığı'na da yazılı olarak iletildi. AIRSHOW 2006 Fuarı'nın yalnızca sivil havacılık alanında faaliyet gösterebileceğinin altı çizildi.
Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın da bu konudaki hassasiyetini göstermek ve herhangi bir şekilde bu uygulamayı deldirtmemek için fuara resmi hiçbir temsilcisini göndermeme kararı aldığı öğrenildi.


Tüzmen: Erem'le gönül ilişkim yok
BÜLENT SARIOĞLU Ankara
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, görev alanındaki konularda ayrıcalık sağladığı iddia edilen CNR Fuarcılık şirketinin sahibi Ceyda Erem ile aralarında gönül ilişkisi bulunmadığını söyledi.
Tüzmen, 80 dönümlük serbest bölge arazisinin CNR Fuarcılık'a ucuza kiralanması, Paris'te kaldığı Hotel Plaza Athenee'nin suit faturasının CNR tarafından ödenmesi gibi tartışmalı konularda dün TBMM kulisinde bir grup gazetecinin sorularıyla karşılaştı. Tüzmen, gazetelerdeki "Ceyda Hanım'ın hatırına. Ceyda Hanım isteyince akan sular duruyor. Otel faturasını Ceyda Hanım ödedi" gibi başlıklar sonucu soru işaretine neden olan 'gönül ilişkisi' konusunda ilk kez açıklama yaptı. Tüzmen, bir gazetecinin, "Bahsi geçen hanımefendi ile bir gönül ilişkiniz var mı" sorusunu, "Hayır, yok öyle bir şey" diye yanıtladı.

Kaynak: