BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,04
ALTIN 2.469,50
HABER /  SPOR

İşte şampiyonun listesi

Yabancı transferinde aceleci olmayan Cimbom, 5 yerli futbolcuyu yakın markaja aldı.

Abone ol

Yabancı transferinde aceleci olmayan Cimbom, 5 yerli futbolcuyu yakın markaja aldı. G.Saray, Trabzonsporlu Gökdeniz, Sivassporlu Hayrettin, Kayserisporlu Mehmet Topuz, A.Gücülü Emre Güngör, Bursasporlu Egemen Korkmaz’ın peşinde.

TURKCELL Süper Ligi’nde 2005-06 sezonunda mutlu sona ulaşıp şampiyon olan Galatasaray şimdi gözünü transfere çevirdi. Ligde bir kaç futbolcunun sırtladığı Cimbom, zoru başardı. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde başarıyla mücadele etmesi için yeni isimlere ihtiyaç var. Başkan Özhan Canaydın eski hataları tekrarlamamak için transferde inandığı kişileri dinliyor ve transfer listesini oluşturdu. Daha önce harekete geçen yönetim bazı futbolcularla temasa başlarken, bazılarıyla anlaştı bile. Yurt içinde alacağı futbolcuları belirleyen Galatasaray, yabancı için aceleci değil. İşte transfer listesinin ilk sıralarındaki isimler.

Trabzonspor’un başarılı ismi Gökdeniz liste başı. Trabzonspor’a en yakın kişi, eski G.Saraylı yönetici Ergun Gürsoy bu işi bitirmek için kolları sıvadı. Trabzonspor, Gökdeniz’e karşılık Hasan Kabze’yi istiyor. Ancak Kabze’nin G.Saray kadrosunda her zaman yeri var bu yüzden onun yerine başka bir futbolcu istenirse seve seve verilecek. Bu arada Gökdeniz de G.Saray’ı istiyor.

Teknik direktör Erik Gerets, Ergün Penbe ile yollarını ayırmak istiyor. Belçikalı çalıştırıcı Orhan Ak’ın yanına Sivassporlu Hayrettin Yerlikaya’yı düşünüyor. Hayrettin genç ve oyun kalıbına uyduğu için Gerets’in istediği isimler arasında.

G.Saray, Kayserisporlu Mehmet Topuz’u yakın takibe almıştı. Saidou’un Fransa’nın Nantes takımı ile anlaşması nedeniyle bu futbolcunun yerine düşünülüyor.

Tomas kulüpte kalsa da gitse de Ankaragücülü Emre Güngör takıma kazandırılacak. Bu futbolcu için Ankaragücü ile transfer görüşmeleri başladı.

Bursaspor’da sözleşmesi biten defans oyuncusu Egemen Korkmaz ile de anlaşma sağlandı.

Bu arada G.Saray yönetimi, Futbol A.Ş’nin başkanlığına Adnan Sezgin’i getirdi. Yönetim kurulunun dün akşam yaptığı toplantıda, daha önce kulüpte genel menajerlik de yapan Sezgin’i Futbol A.Ş’nin başkanlık görevine getirme kararı alındı. Sezgin, başkan yardımcısı Adnan Polat’a yakınlığı ile biliniyor.

Gökdeniz Karadeniz

Adı Soyadı: Gökdeniz Karadeniz

Doğum Tarihi: 11.01.1980

Doğum Yeri: Giresun

Boy: 1.67 m

Kilo: 64 kg

Mevki: Orta saha

Oynadığı Takımlar: Giresun Yolspor, Trabzonspor

Hayrettin Yerlikaya

Doğum Tarihi: 13.08.1981

Doğum Yeri: Sivas

Boy: 1.80 m

Kilo: 73

Mevkii: Defans

Futbol Geçmişi: Tarımspor,

Çimentospor, Sivasspor

Egemen Korkmaz

Doğum Tarihi: 03.11.1982

Doğum Yeri: Balıkesir

Boy: 1.83 m

Kilo: 80 kg

Mevkii: Defans

Oynadığı Takımlar: Balıkesirspor, Kartalspor, Bursaspor

Emre Güngör

Doğum Tarihi: 01.08.1984

Doğum Yeri: Istanbul

Boy: 1.81 m

Kilo: 78 kg

Mevki: Defans

Oynadığı Takımlar: Bakırköyspor, Ankaragücü

Kaynak: