BIST 10.320
DOLAR 32,16
EURO 35,12
ALTIN 2.466,90
HABER /  SPOR

Terim’den sürpriz kadro

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım aday kadrosu belli oldu.

Abone ol

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımı’nın mayıs ve haziran ayı içinde yurt dışında yapacağı 6 maçın aday kadrosu belli oldu. Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, hazırlık maçındaki rakipleri EURO 2008 elemelerinde grupta bulunan ekipler göz önünde bulundurularak tespit ettiklerini belirtti, "Hedefimiz eylül ayındaki ilk resmi eleme maçına kadar hazırlıklarımızı tamamlayıp, her şeyiyle tam bir takım olmak" dedi.

Terim’in, Beşiktaş’ta zaman zaman kadroya giremeyen İbrahim Akın ve Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Can Arat’ın yanı sıra, A Kategorisi ekiplerinden Antalyaspor’dan Burak, Volkan ve İstanbul BŞB’den Murat Ocak’ı aday kadroya çağırması dikkat çekti. Ümit Milli Takım kadrosunda bulunan Can Arat, Burak ve İbrahim Akın’ın, 19 Mayıs’ta İskoçya ile oynanacak hazırlık maçının ardından kafileye katılacağı kaydedildi.

Aday kadro şöyle:

Rüştü, Volkan, Servet, Tuncay, Can (F.Bahçe), Necati, Orhan, Volkan, Hasan Kabze (G.Saray), İbrahim Toraman, İbrahim Akın, Gökhan Zan (Beşiktaş), Fatih, Gökdeniz, Hüseyin (Trabzon), Gökhan, Mehmet (Kayseri), Uğur (G.Birliği), Fahri (Ç.Rize), Orkun (A.Gücü), Bilal (Malatya), Burak, Volkan (Antalya), Murat Ocak (İstanbul BŞB, Nihat (Villarreal), Hamit, Halil (Schalke), Nuri (B.Dortmund).

11 günde 6 hazırlık maçı yapılacak

A Milli Futbol Takımı, 24 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde 11 günde toplam 6 hazırlık maçı oynayacak. 21 Mayıs Pazar günü kamp için Almanya’ya gidecek milli takım, 24 Mayıs’ta Belçika’nın Genk kentinde Belçika ile karşılaşacak. 26 Mayıs’ta Köln kentinde Gana ile oynayacak milliler, 28 Mayıs’ta Hamburg’da Estonya, 31 Mayıs’ta Frankfurt’ta Suudi Arabistan, 2 Haziran’da Hollanda’nın Arnheim kentinde Angola ile, 4 Haziran’da da Utrecht’te Makedonya ile oynayacak. Milli takım, 5 Haziran Pazartesi günü Türkiye’ye dönecek.