BIST 10.236
DOLAR 32,19
EURO 35,07
ALTIN 2.459,69
HABER /  POLİTİKA

Abdüllatif Şener mikrop mu?

Koç topluluğu'nun kuruluş yıldönümünde Baykal, Şener'le ilgili çok ilginç bir söz etti!

Abone ol

Koç topluluğu'nun kuruluşu yıldönümünde Baykal, Şener'le ilgili çok ilginç birn söz etti! İşte Fikret Bila'nın yazısı...


-------------
Baykal: Şener mikrop mu?

Koç topluluğu 80. kuruluş yıldönümünü, doğum yeri olan Ankara'da düzenlediği bir geceyle kutladı.
Siyaset, iş ve basın dünyasınden temsilcilerin katıldığı geceye Erol Evgin, Nükhet Duru, Nilüfer ve Emel Sayın şarkılarıyla renk kattılar.
Geceye başlamadan önce kuliste sohbet ettiğimiz CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaya kilitlendiğinin artık anlaşıldığını vurguluyordu. Baykal, Erdoğan'ın AKP içinden bile başka bir adaya tahammül edemeyeceğini gösterdiğini belirtti.

Virüs kim?
Baykal, Erdoğan'ın, "CHP'nin Abdüllatif Şener'i destekleyebileceği" yönündeki açıklamasına, "AKP'ye virüs bulaştırmaya çalışıyorlar" diyerek tepki gösterdiğini anımsattığımızda şöyle konuştu:

"Ne demek AKP'ye virüs bulaştırmak? Virüs nedir, mikrop. Abdüllatif Şener virüs mü, mikrop mu? AKP'nin kurucusu. Başbakan'ın arkadaşı. Başbakan Yardımcısı. Virüs bu mu? Bu nasıl mantık? Başbakan'ın bana teşekkür etmesi gerekir. Ana muhalefet içimizden bir arkadaşı uygun görüyor diye teşekkür etmeli, olumlu yaklaşmalı. Ama bunu yapmıyor. Çünkü bir tek ben olurum diyor. Ben de ona niye olmayacağını söylüyorum."
Baykal, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmak için AKP içinden başka adaya tahammül edemeyeceğini de öne sürdü.

GS kravatı
Baykal, geceye Galatasaray'ı simgeleyen sarı-kırmızı bir kravatla gelmişti. "Şampiyonluk kutlaması mı?" diye sorulduğunda, "Evet" diye yanıt verdi:
"Yıllardır bu kravatı saklıyorduk. Nihayet takacağımız gün geldi, şampiyon olduk. Ben de bu kravatımı sakladığım yerden çıkardım."

Sol hicaz
Gecede Erol Evgin ve Nükhet Duru, Vehbi Koç ve Koç topluluğunun 80 yıllık yaşamını Türkiye ve dünyadaki önemli dönem noktalarıyla paralel biçimde ve her döneme bir şarkıyla eşlik ederek özetlediler.
Vehbi Koç'la ilgili anılarını anlattılar.
Erol Evgin, 1908 İkinci Meşrutiyet'ten başlayıp 12 Eylül 1980 askeri müdahalesine geldiğinde, piyanoya dönerek seslendi:
"Bir sol hicaz alabilir miyim?"
Sol hicazı alınca da 12 Eylül'de radyolardan, televizyondan eksik olmayan ünlü türküyü söylemeye başladı:
"Yine de şahlanıyor..."
Ve hemen ekledi:
"12 Eylül'den sonra Hasan Mutlucan'la karşılaşınca, her yerde sizi dinliyoruz, dedim. O da, öyle ama telif vermiyorlar, diye yanıt vermişti."

Memleketim vurgusu
Koçlar yemekte Başbakan Erdoğan'ı Mustafa Koç'un, CHP lideri Baykal'ı ise Rahmi Koç'un masasında ağırladılar. Ayrı masalarda oturan Erdoğan ile Baykal, karşılaşma fırsatı bulamadılar.
Emel Sayın'ın, ünlü "Çile bülbülüm çile" şarkısının "Allah" nakaratını Başbakan Erdoğan'a söyletmesi ve eşi Emine Hanım'ı da tanık göstermesi gecenin esprisiydi.
Erol Evgin, sunuşunda sık sık Vehbi Koç'un, "Memleketim varsa ben varım" sözünü anımsattı ve bu sözün Koç grubunun ilkesi haline geldiğini belirtti.
Programın sonunda birlikte sahneye çıkan dört sanatçı, Ayten Alpman'ın üne kavuşturduğu "Memleketim" şarkısını söyleyerek izleyicileri selamladılar.
80. yıla bir kız torun müjdesinin de eklenmesiyle neşelenen Rahmi Koç sahne kenarına kadar gelerek sanatçıları kutladı.
Gece, Mustafa Koç'un en sevdiği şarkı olduğu ilan edilen "Yaş 35, yolun yarısı eder" ve Rahmi Koç'un sevdiği diye ilan edilen "Ankara misketi"yle sonlandı.

Milliyet