BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  GÜNCEL

İşte Elazığ ve Malatya depremzedeleri için toplanan bağış miktarı Bakan Soylu açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin gündemine oturan Elazığ ve Malatya depremzedeleri için toplanan yardım miktarını açıkladı. Soylu 'Vatandaşımızın yaklaşık 100 milyon liraya yakın nakit desteği oldu.' dedi

Abone ol

Türk insanı toplumun içinde bulunduğu trajik durumlarda ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha gösterdi. İnsanımız Elazığ ve Malatya depremi sonrası vatandaşlarımızın zor durumuna kayıtsız kalmayarak gereken desteği gösterdi.

Depremin ilk gününden bu yana bölgede çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kameraların karşısına geçip son durumu değerlendirdi.

Bakan Soylu toplanan miktarı açıkladı

Bakan Soylu Elazığ ve Malatya'ya yardım için toplanan yardım miktarını açıkladı.

Soylu şunları söyledi;

Kızılay'a şu ana kadar gelen bağış tutarı 27,5 milyon lira. AFAD'a gelen SMS toplamı 27 milyon 652 bin lira, bankalara gelen taahhütlerle birlikte 72 milyon lira. Vatandaşımızın yaklaşık 100 milyon liraya yakın nakit desteği oldu.

Okul tatilleri uzatıldı

Elazığ’ın tamamında, Malatya’nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde okullar 10 Şubat’ta açılacak. Elazığ’daki Fırat Üniversitesi ise 17 Şubat’ta açılacak.Depremde hasar gören 10 okul da yıkılmasına karar verildi.

Depremin olduğu dakikadan bu dakikaya kadar Elazığ’da ve Malatya’da huzuru bozan, kamu düzenini zorlayan hiçbir asayiş olayının olmadığını büyük bir memnuniyetle iletmek isterim.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Acun Ilıcalı yardım kampanyasında ne kadar para topladı rekor Cemil Kazancı da
Foto Galeri Acun Ilıcalı yardım kampanyasında ne kadar para topladı rekor Cemil Kazancı da Galeriye Gözat