BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İşte DTPnin savunması

DTP savunma verdi. PKK'ya terör örgütü dememesinin suç olamayacağını söyledi.

Abone ol DTP kapatma davasına ilişkin ön savunmasını Anayasa Mahkemesine verdi. PKK'ya terör örgütü dememelerini de ilginç bir şekilde savundu. DTP Anayasa Mahkemesinden iddianameye konu olan 141 eylemin kanıtlanmasını istedi.

Yargıtay Başsavcısı DTP'nin PKK'ya terör örgütü dememesini de iddianamesine taşımıştı. DTP ön savunmasında, terör ve terörist tanımı üzerinde durdu "başsavcının bu suçlaması sübjektifdir, açıklanmayan düşünce suç olamaz "dedi.

Ön savunmada DTP'nin Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü savunduğu belirtildi. "Kürt sorununda çözüm askeri olmamalı" mesajı verildi.

Yargıtay başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın DTP'nin Abdullah Öcalan'ın talimatlarıyla kurulduğu iddialarına da yanıt verildi. "Avukatların yaptığı açıklamalar DTP'nin bilgisi dışındadır " denildi. İmralı cezaevinden Öcalan 'la yapılan görüşmelerin kayıtlarının getirtilmesi talep edildi.

İddianamede sekiz askerin Türkiye'ye getirilmesi sürecinin "siyasi şova" dönüştürüldüğü ifadesi de vardı. DTP "insani reflekslerle hareket edildi " diyerek kendini savundu.

DTP Anayasa Mahkemesinden iddianameye konu olan 141 eylemin kanıtlanmasını istedi. Hakkında siyasi yasak istenen tüm üyelerin davaya müdahil edilmesini talep etti.