BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana bahşiş sorusu

CHP, Bakan Özak'ın "rüşvetle bahşişi birbirine karıştırmamak lazım" sözlerine dikkat çekti ve Erdoğan'a bahşişi sordu.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Özak ile Tapu Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı’nın “rüşvetle bahşişi birbirine karıştırmamak lazım" şeklindeki sözlerini soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Özak ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı’nın “rüşvetle bahşişi birbirine karıştırmamak lazım", “evlenenler, ev alanlar bahşiş verir" şeklindeki sözlerine dikkat çekti. Çöllü, önergesinde şu soruları yöneltti:

“Kamu hizmetinin sunumu aşamasında, hizmet alanların bahşiş vermesi, kamu yönetim ilkeleriniz ile bağdaşmakta mıdır? Kamu hizmetinin sunumu aşamasında, hizmet alanların ‘bahşiş’ vermesi suistimallere açık bir uygulama değil midir? Genel Müdür Adlı’nın ‘vatandaşın verdiği 15-20 YTL’nin rüşvet sayılmayacağı’ açıklaması ne anlama gelmektedir? Bir dönüm gündeme gelen ‘benim memurum işini bilir’ anlayışının devamı niteliğindeki bahşiş açıklamaları karşısında, kamu hizmetlerinin sunumunda bahşişi serbest bırakan ya da yasaklayan bir düzenlemeye gidecek misiniz? İlgili bakan ve bürokratınızı uyaracak mısınız? Bahşiş açıklamasını yapan Bakan ve bürokratınız, kamu görevlilerinin ‘fedakarca’ hizmet verdiğini açıklarken, devlet memurlarının fedakarlığının karşılığının ‘bahşiş’ yerine, maaş düzenlemesi ile verilmesi daha doğru bir yaklaşım değil midir? Bu konuda bir adım atacak mısınız? Yoksa, kamu çalışanları, bahşiş almaya devam mı edecektir?"