BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Erdoğanı popstar yaptılar

Başbakan Erdoğan'ın Köln'deki konuşması Alman basınında yer aldı..

Abone ol Alman basını Başbakan Erdoğan'ın Köln'de bir spor salonunda 20 bin kişiye hitap etmesine geniş yer verdi. 

Almanya'nın Köln kentindeki KölnArena adlı spor salonundaki toplantıya gazeteler şöyle yer verdi.

Die Welt: “Erdoğan asimilasyona karşı uyarıyor”  başlığını kullandı. Gazete, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın halkı selamlayan fotoğrafına da yer verdi. Haberde, “Türkiye'nin Başbakanı vatandaşlarını kendi kimliklerinden vaz geçmemeleri yönünde uyardı” denildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Sağ eğilimli fikir gazetesi Erdoğan'ın asimilasyonun insanlık suçu olduğu sözlerini başlığa çıkardı.

Frankfurter Rundschau: Sol eğilimli gazete “Başbakan popstar gibi” başlığıyla verdiği haberde, Başbakan Erdoğan'ı dinlemek için yaklaşık 20 bin kişinin KölnArena'ya geldiği belirtildi.

Bild: Gazete Ludwigshafen kentinde meydana gelen yangında hayatlarını kaybedenler için düzenlenen cenaze töreniyle ilgili haberin yanında Başbakan Erdoğan'ın Köln konuşmasını “Başbakan Erdoğan Türklere Almanca  öğrenmeleri çağrısında bulundu” başlığıyla verdi.

Westdeutsche Zeitung: Erdoğan’ın Köln’de yaptığı konuşmayı eleştiren gazete şu değerlendirmeyi yaptı : "Önyargılı bir Türk basını, çenesi düşük bir Erdoğan ve hakarete uğramış bir cumhuriyet."

Flensburger Tageblatt: Gazete, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de yaşanan sorunlardan dikkati dağıtmak istediğini öne sürdü. Gazetenin yorumunda şöyle denildi : "Türk Başbakanı neye ulaşmak istiyor?"

Coburger Tageblatt: TBMM’de kabul edilen türban düzenlemesi de Alman gazetelerinde tartışılıyor. Coburger Tageblatt’ın değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı: "Bu kararın iki sonucu olabilir. Biri kötü: Üniversiteler şimdi daha dinci olursa gerginlik tırmanabilir. Bu durumda da askeri karar ortaya çıkabilir. Diğeri ise iyi: Yüksekokullar, misyonerleşmenin merkezi olmayacaklardır.