BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Dauma Noro Virüs teşhisi

Daum'un ağır mide ve bağırsak enfeksiyonu geçirmesi kulüpte endişe yarattı.

Abone ol

Alman İkinci Ligi'nde mücadele eden 1.FC Köln'de Teknik Direktör Christoph Daum'un (54) son haftalarda ağır mide ve bağırsak enfeksiyonu geçirmesi kulüpte endişe yarattı. Doktorlar hastalık nedeniyle Cumartesi günü antrenmana da çıkamayan ünlü hocaya Noro Virüs teşhisi koydular. Daum'un Türkiye'deki kamp döneminden bu yana sık sık soğuk algınlığı yaşaması nedeniyle vücudunun güçsüz kaldığı ve bir süre önce de virüsü kaptığı belirlendi.
     
Alman hoca rahatsızlığının Cuma akşamı başladığını belirterek, "Oğlumla beraber akşam yemek yedik. Her şey normaldi. Ama gece boyunca yediklerimi çıkardım ve sabah soluğu doktorda aldım. Noro Virüs teşhisi koydular. İğne vurup ilaç tedavisine başlayarak bir gün dinlenmemi istediler. Hemen yardımcım Koch'u arayarak Cumartesi günkü antrenmana gelemeyeceğimi bildirdim" diye konuştu.
     
Kulüp yöneticileri teknik adamın hastalığı nedeniyle tedirginlik yaşarken, gün boyunca yataktan çıkmayarak evde dinlenen Daum'un kendini iyi hissetmesi üzerine Pazar günü antrenmanda yer aldığı belirtildi. Ünlü hocanın, FC Köln'ün bu hafta karşılaşacağı Aachen maçında takımın başında olacağı açıklandı.
     
NOROVİRÜS NEDİR?

İngiltere ve Almanya'da son dönemlerde sıkça görülün Norovirüs, hastalarda aniden başlayan kusma ve ishalle kendini gösteriyor. Bazı hastalarda yüksek ateş ile eklem ve baş ağrıları da görülüyor. Uzmanlar, hastalık boyunca bol sıvı tüketilmesi, parasetamol kullanılması ve 48 saat yatak istirahati tavsiyelerinde bulunuyor