BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kürsüde nefesi kesildi

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun kürsüde nefesi kesildi..

Abone ol

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, bugün Trento kentine yaptığı ziyaret sırasında kürsüde fenalaşınca panik yaşandı. Sesi cılızlaşan ve bir anda konuşmasını kesmek zorunda kalan Napolitano, bir müddet
dinlendikten sonra toparlanabildi.

Napolitano'nun fenalaşmasının yüksek tansiyondan kaynaklandığı, sağlık
durumunda endişe verici bir durum olmadığı açıklandı. Olay, Trento Üniversitesi tarafından Napolitano'ya fahri ordinaryus profesörlük unvanı verme amacıyla Teatro Sociale adlı tiyatro salonunda düzenlenen tören sırasında yaşandı.

Napolitano'nun kürsüye çıktığında konuşmakta zorlandığı gözlendi ve kısa bir sürede konuşamaz hale geldi. Bu arada, izleyiciler arasından, "Cumhurbaşkanım oturunuz" diye bağıran bir ses duyuldu ve Napolitano, cumhurbaşkanlığı personelinden bir görevlinin bizzat müdahalesiyle oturmaya ikna edilebildi.

Konuşmasını ancak bir süre dinlendikten sonra tamamlayabilen Napolitano,
ardından törenin yapıldığı tiyatrodan yürüyerek ayrıldı. Napolitano'nun, paniğe kapılan Cumhurbaşkanlığı yetkililerine, "Her şey boynumu sıkan o cübbe yüzünden oldu. Cübbe boynumu sıkıyordu" dediği öğrenildi. Olay sonrasında Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Napolitano'nun rahatsızlığının geçici bir yüksek tansiyondan kaynaklandığı, endişe verici bir durum olmadığı kaydedildi.