BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,97
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'daki 200 bin adli emanet içindeydi! İmza ve fors bulunuyor bakın kime ait çıktı

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İSTANBUL'da Çağlayan Adliyesi'nin adli emanet deposunda bulunan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel imzası ve Cumhurbaşkanlığı forslu silahın FETÖ'ye finansman sağlayan Yarkın ailesinden İhsan Yarkın'a ait olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın 4 bin metrekarelik bir alanda 19 odada saklanan yaklaşık 200 bin adli emanet içinde, FETÖ şüphelisi işadamları Yarkın ailesinden ele geçirilen üzerinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel imzası ve Cumhurbaşkanlığı forsu işlenmiş özel yapım bir tabanca da bulunuyor. 

Silahın FETÖ'ye finansman sağlayan Yarkın ailesinden İhsan Yarkın'a ait olduğu belirtildi. Yarkın ailesi, Türkiye'nin bir dönem en büyük beş çorap üreticisinden biri olan ve TMSF denetimine geçen Akın Çorap'ın da sahibiydi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Akın Çorap'ın sahipleri için de soruşturma süreci başlatıldı.


3 oğlu tutuklanmıştı
Yurtdışında olduğu öğrenilen şirketin kurucusu Ali Yarkın için FETÖ kapsamında yakalama kararı çıkarılırken, üç oğlu tutuklanmıştı. Ali Yarkın'ın oğullarından İhsan Yarkın da "silahlı terör örgütü üyeliği", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet", "kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak" suçlarından İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. 


15 Temmuz öncesi yurt dışına kaçmıştı
FETÖ şüphelisi Ali Yarkın'ın Bank Asya'nın kurtarılması için de yüklü para yatırdığı ortaya çıkmıştı. Şirketinin yıllık cirosu 50 milyon dolar civarında olduğu kaydediliyor. Ali Yarkın'ın, aynı zamanda TMSF bünyesine geçer Bank Asya'nın da ortakları arasında yer aldığı belirtiliyor. Ali Yarkın'ın 15 Temmuz öncesi yurtdışına gittiği ifade ediliyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hatay'da herkes korkup iğreniyor! 14 yıldır bu işi bedavaya yapıyor
Foto Galeri Hatay'da herkes korkup iğreniyor! 14 yıldır bu işi bedavaya yapıyor Galeriye Gözat