BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kar yağışı başladı! İşte İstanbul'dan ilk kar manzaraları...

İSTANBUL'da beklenen kar yağışı başladı. İstanbul'a yağan ilk karın görüntüleri sevindirdi... İstanbul'da kar yağışı 4 gün boyunca sürecek. İşte o kar yağışından ilk görüntüler...

Abone ol

İstanbul günlerdir kar yağışına hazırlanıyordu. Ve beklenen kar İstanbul sınırlarından içeri girdi. Kar yağışı, Kartal ve Ümraniye taraflarında etkili olmaya başladı. Bugün İstanbul'un yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışının bölgede cumartesi ve pazar günü yoğunlaşması bekleniyor. Öte yandan AKOM'dan yapılan uyarıda ise Sibirya'dan gelen soğukların etkisiyle kar yağışın çarşamba gününe kadar devam edebileceği bilgisine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü  İstanbul’da kar yağışı yarın öğleden sonra başlayacağını duyurmuştu. Pazartesi gününe kadar etkili olacak olan kar yağışının ardından ise 2 gün güneşli hava olacak. Hava sıcaklıkları ise hissedilir derecede düşecek. Kar yağışı, Kartal ve Ümraniye taraflarında etkili olmaya başladı.

Hafta sonu daha yoğun yağacak

Meteorolojiden yapılan son açıklamaya göre, sıcaklıklar ülke genelinde hızlı bir şekilde azalıyor, hafta başından itibaren ise mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Kar yağışının hafta sonu etkisini artırması bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haftalık hava durumu tahminine göre; pazar günü kar yağışının İstanbul'da yoğun olması bekleniyor.

Soğuk hava Sibirya'dan geliyor

Meteorolojinin son açıklamasına göre sıcaklığın bugün İstanbul'da 3 derece olması bekleniyor. Öte yandan AKOM'un açıklamasına göre, İstanbul bu geceden itibaren Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine giriyor.  Cumartesi günü aralıklarla yağması beklenen kar yağışının pazar ve pazartesi günü kuzeyli yönlerden esen rüzgarın kuvvetlenmesiyle beraber, özellikle Marmara ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde deniz etkisiyle birlikte kar yoğunluğunun artabileceği tahmin ediliyor.

Çarşamba gününe kadar devam edebilir

Sıcaklıkların eksilere inmesiyle birlikte buzlanma ve don hadiselerinin yaşanabileceği hatırlatılmasında bulunulurken, kar yağışının Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edebileceği bilgisine yer verildi.

Dün sabah saatlerin başlayan kar yağışı ile Ankara'nın sokakları dün beyaza büründü. Bugün başkentte, kar yağışı öğleden sonra daha hafif, sıcaklık 2 derece. Yarın Bursa'nın merkezine de kar yağması bekleniyor. 

İzmir'de ise yağmur geçişleri görülecek. Sıcaklık, 10 derece. Ancak bölgede sıcaklıklar yarın oldukça düşecek. 

İç Anadolu'da öğleden önce Eskişehir'de akşama doğru Kayseri tarafında kar kuvvetlenecek. 

Akdeniz'de sağanaklar sürüyor, Mersin'de yine dolu yağabilir. Adana 14 derece. Güneydoğu yağmur kısım kısım devam ediyor. Gaziantep-Adıyaman yağmurlu 12 derece.   

Soğuk havanın yurda giriş yapmasıyla Anadolu'da kar yağışları başladı. Sıcaklıkların hızla düştüğü güney kesiminde de kuvvetli sağanaklar bekleniyor. 

Antalya'da sıcaklıklar 14 dereceye iniyor. Yağmurlar, Serik ve Alanya tarafında kuvvetli olacak. 
 
Karadeniz'de Bolu-Kastamonu boyunca kar var, Samsun'da yağmur kuvvetli, Trabzon tarafında yağış akşam gidecek ve yaylalarda kar var. Doğu Anadolu'da kar yağışları devam ediyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul'un kar yağışı için geri sayımı başladı! İstanbul'da kar kaç gün etkili olacak?
Foto Galeri İstanbul'un kar yağışı için geri sayımı başladı! İstanbul'da kar kaç gün etkili olacak? Galeriye Gözat