BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da çok gizli PKK zirvesi

Amerika'dan gelen üst düzey askeri yetkili İstanbul'da Bakan Atalay ile biraraya geldi. İşte zirvenin sonuçları;

Abone ol

Türkiye, ABD ve Irak arasındaki üçlü güvenlik komite toplantılarının beşincisinde, üçlü eylem planı üzerinde görüş birliğine varıldığı bildirildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, üçlü güvenlik komite toplantılarının beşincisinin dün İstanbul'da düzenlendiği belirtilerek, katılımcı heyetlere, Türkiye'den İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Amerika Birleşik Devletleri'nden Tümgeneral Joseph Anderson ve Irak'tan Ulusal Güvenlik'ten sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Waili'nin başkanlık ettiği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Katılımcılar Üçlü Güvenlik Komitesi çalışmaları hakkında yararlı görüş alışverişinde bulundular ve PKK'ya karşı mücadele konusunda bağlılıklarını yinelediler. Bu konuda 11 Nisan 2010 tarihli üçlü eylem planı üzerinde görüş birliğine vardılar. Üçlü Eylem Planı, Komitenin gelecekteki çalışmaları ile ilgili yol gösterip PKK'ya karşı ortak çabaların uygulanması için yapılması gereken eylemleri kapsamaktadır. Katılımcılar üçlü eylem planının uygulanabilmesi için süratle çalışacakları teminatı verdiler."