BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.446,68
HABER /  POLİTİKA

İstanbul'a kayyum atanacak mı? Süleyman Soylu pazar günü açıklayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de kayyum atanacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD'da düzenlenen "Trafik Kaza İstatistikleri Analizi Rapor Tanıtım Toplantısı"na iştirak etti.

İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretini değerlendiren Soylu, ''Başka meselelerde Türkiye'yi ayağa kaldıran, hepimizi gayrimedenilikle suçlayan, en ufak meselede elindeki kötü tozları bizim üzerimize atmaya çalışanlara sormak lazım. Biz hepimiz öleceğiz ama tarih mücadeleyi kaydedecek. Bu işe duyarsızlık gösterenler var. Bu insanlara üzülerek bakıyorum, işe duyarsızlık gösterenlere üzülerek bakıyorum.

''Kamu zararı varsa biz buna bakarız''
Bakan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, israf gerekçesi ile Yenikapı'da sergilediği araçlara ilişkin, "Kamu zararı oluşmuşsa buna bakarız. Eğer hizmetteki araçları çekiyorsa, bu da başka bir ihmaldir" dedi.

''Türkiye'yi ayağa kaldırılanlar bugün sessiz''
Soylu, Diyarbakır'da eylem yapan ailelerle ilgili ise, "Başka meselelerde Türkiye'yi ayağa kaldıranlar bugün sessiz. Tarih bugün sesiz kalanları yargılayacak" ifadelerini kullandı.

İstanbul'a kayyım atanacak mı?
Kayyım iddialarına ilişkin soru üzerine Soylu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurallarla, ilkelerle, kanunlarla yönetilen bir ülke olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

-"Türkiye Cumhuriyeti devleti, çadır devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti dün kurulmuş değildir. 2 bin 200 yıllık bir devlet geleneğimiz var. Biz, 2 bin 200 yıllık devlet geleneği çerçevesinde bunu yürüttük. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Farklı değerlendirmeler içerisinde olabiliriz ama bir muhtar, kendine verilen yetkiler çerçevesinde muhtardır. Bir belediye başkanı kendine verilen yetkiler çerçevesinde belediye başkanıdır. Bir kaymakam, kendine verilen yetkiler çerçevesinde kaymakamdır. Bir bakan da kurallar ve ilkeler çerçevesinde bakandır. Biz, kurallar ve ilkeler çerçevesinde bunları yapmakla yükümlüyüz." 

PAZAR GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için kullandığı "İşini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz." sözünün "İstanbul'a yeni kayyım" tartışmalarına yol açtığının belirtilmesi üzerine Soylu, pazar sabahı bir televizyon programında bunları konuşacağını söyledi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ekrem İmamoğlu Canan Kaftancıoğlu'na destek için adliyede kalabalık grup karşıladı
Foto Galeri Ekrem İmamoğlu Canan Kaftancıoğlu'na destek için adliyede kalabalık grup karşıladı Galeriye Gözat