BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,53
HABER /  DÜNYA

İsrail'e Gazze tünellerinde ağır darbe! İsrail, 'sansür' nedeniyle ayrıntıları yayınlamadı askerleri için dua istedi

İSRAİL gizli olarak başlattığı Gazze'ye yönelik kara harekatında çok ağır bedel ödedi. Dün Gazze tünellerine giren İsrail askerleri ile Hamas üyeleri arasındaki çatışmalarda çok sayda İsrail askerinin öldüğü belirtilirken, Savunma Bakanı Gallant, "Son günkü bedel oldukça ağırdı" itirafında bulundu. İsrail ordusu ise "Gazze'de çok tehlikeli bir olay yaşandı. Ayrıntıların yayınlanmasına sansürden dolayı izin verilmez, ordudaki askerlerimiz için dualarınızı yoğunlaştırın" çağrısı yaptı.

Abone ol

İsrail'in Gazze şeridini işgal harekatının bedeli çok ağır oldu. Kara harekatına dünyayı kandırmak için gizliden başlayıp Gazze'yi işgal planını devreye sokan İsrail, dün hiç beklemediği bir darbe yedi. Gazze tünellerinde başlayan çatışmalarda çok sayıda İsrail askerinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 9 askerinin öldüğünü, 4'ünün ağır yaralandığını duyurdu..

Son günkü bedel oldukça ağırdı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dünkü çatışmalarda İsrail güçlerinin “önemli başarı elde ettiğini" savunarak, “Maalesef savaşın bir bedeli var. Son günkü bedel oldukça ağırdı." dedi. Gallant, “Buna rağmen devam edip kazanmaya kararlıyız” diye ekledi.

Yayınlanmasına sansürden dolayı izin yok!

Gallant'ın ardından İsrail kaynaklarından yapılan açıklamalarda, "Gazze Şeridi'nde çok tehlikeli bir olay yaşandı. Ayrıntıların yayınlanmasına sansürden dolayı izin verilmez, ordudaki askerlerimiz için lütfen dualarınızı yoğunlaştırın." çağrısı yapıldı. 

İSRAİL'İN KATLİAM SALDIRILARINDA GAZZE'DE 52 CAMİ YIKILDI

 Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, İsrail saldırılarının neden olduğu yıkıma ilişkin bilgi verdi.

Maruf, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 52 caminin tamamen yıkıldığını, 110 caminin ise çeşitli şekillerde hasar aldığını söyledi.

İSRAİL, FÜZE BOMBARDIMANINA YENİDEN BAŞLADI

 Al Arabiya Muhabiri, Gazze sınırındaki İsrail yerleşimlerine füze bombardımanı yeniden başladığını aktardı.

HUSİLER'DEN ABD'YE SAVAŞ GEMİSİ TEHDİDİ

 Husiler, ABD'yi savaş gemileriyle tehdit ederek, "Gazze Şeridi'ndeki soykırımı durdurun yoksa gemileriniz batacak." açıklaması yaptı.

İSRAİL, 15 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

 İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda yaralanan 2 askerinin daha öldüğünü ve kara operasyonlarında şu ana kadar toplam 15 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda yaralanan 2 askerinin daha öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusunun açıkladığı rakamlara göre, Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonlarında çıkan çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 15'e yükseldi.

İSRAİL, BM ARACINI VURDU

 İsrail ordusu, Gazze'nin güneybatısındaki Şeyh Ajlin bölgesinde Birleşmiş Milletler'e ait bir aracı hedef aldı.

Araçta bulunan 3 kişi yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

İSRAİL BİR FIRINI HEDEF ALDI! ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI

 İsrail, El Nasr Caddesi'ndeki bir fırını hedef aldı. Bombalı saldırıda ölü ve yaralananlar var.

İsrailli meclis üyeleri, ordularının Hamas'a karşı verdiği kayıplar nedeniyle bugün gerçekleştirdikleri toplantıyı  ağlayarak terk ettiler.

Kassam Tugayları: Gazze'nin kuzeyinde İsrail ordusuna yeni kayıplar verdirdik

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze’nin kuzeydoğusundaki Beyt Hanun'da 4 İsrail askeri aracının Yasin-105 füzeleriyle imha edildiğini duyurdu.

Açıklamada, Beyt Hanun'da bir binada konuşlanmış bir grup İsrailli piyade gücünün hedef alınarak öldürüldüğü belirtildi. İsrail ordusundan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Can kaybı 8 bin 796'ya yükseldi

 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi önünde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısının 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796'ya, yaralananların sayısının ise 22 bin 219'a yükseldiğini söyledi.

2030 kişi enkaz altında

"İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı sırasında Filistinli ailelere yönelik katliamların sayısı 950'ye yükseldi." diyen Kudra, ayrıca saldırıların başlamasından bu yana 2 bin 30 kişinin enkaz altında olduğuna ilişkin ihbar aldıklarını aktardı.

İsrail ordusu: Gazze Şeridi'nin kuzeyinde operasyonlarımızı derinleştirmeye devam edeceğiz

  İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarını derinleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

DSÖ'den açıklama

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Mısır'ın Gazze'den gelecek yaralılar ve hastaların tedavisini kabul etme kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

İsrail mülteci kampını yine vurdu! 7 Rehine ölmüştü

İsrail, dün vurarak onlarca sivili katlettiği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı yeniden bombaladı. Bölgeden gelen ilk haberlere göre onlarca ölü ve yaralı var. Dün mülteci kampının vurulması sonucu 100 kişi hayatını kaybetmiş, bu kişilerden 7'sinin Kassam Tugayları'nın elindeki İsrailli rehineler olduğu açıklanmıştı. 

Can kaybı arttı! Ölenlerin 3 bin 648'i çocuk...

 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 271 artarak 8 bin 796'ya yükseldi. Ölenlerin 3 bin 648'i çocuk." denildi.

Sina'da sahra hastaneleri kuruldu

Gazze'den Mısır'a taşınacak 81 ağır yaralı için Sina'da, Refah'a 15 kilometre mesafedeki Şeyh Züveyd'de her biri 20 yataklı dört çadırdan oluşan bir sahra hastanesi ve 12 tıbbi karavan kuruldu.  Kaynaklar, Şeyh Züveyd ve biraz daha uzaktaki El Ariş'teki hastanelerin de Gazzeli hastaları kabul etmeye hazırlandığını, daha zor vakaların ise İsmailiye'ye gönderilmesinin beklendiğini söyledi. Sınırdaki bir kaynak 40 ambulansın tahliye operasyonlarına katılmak üzere sınır kapısında bulunduğunu söyledi.

Hamas: Dünkü mülteci kampı saldırısında 7 rehine öldü

Hamas, İsrail'in dün Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında 7 rehinenin öldüğünü ve ölen rehinelerden üçünün yabancı olduğunu iddia etti. 

Refah Sınır Kapısı açıldı, yaralılar taınıyor

Refah Sınır Kapası, 7 Ekim'den bu yana ilk kez açıldı. Yabancı uyrukluların ve çifte pasaport sahiplerinin Gazze'den Mısır'a Refah üzerinden çıkabildiğine ilişkin görüntüler yayımlandı. Öte yandan AFP'nin geçtiği görüntülerde Refah sınır kapısında uzun ambulans kuyrukları ve tekerlekli sandalyedeki çok sayıda insan görülüyor. Mısır en ağır yaralılardan 81'ini içeri alacağını açıkladı.

İsrail, Kızıldeniz'e savaş gemileri konuşlandırdı

İsrail ordusu, Kızıldeniz’e savaş gemileri konuşlandırdığını açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Durum değerlendirmesi doğrultusunda ve bölgede artan savunma çalışmaları kapsamında Deniz Kuvvetlerine ait füze gemileri Kızıldeniz bölgesine ulaştı.” ifadelerine yer verildi.

Gazze’ye kara operasyonunda 9 İsrail askeri daha öldü

 İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 26. güne girildi. IDF tarafından yapılan açıklamada, dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kara operasyonunda 9 askerin daha hayatını kaybettiği, operasyonda ölen asker sayısının 11’e yükseldiği bildirildi. Bir grup askerin içinde bulundukları zırhlı aracın Hamas tarafından atılan tanksavar füzeyle vurulması sonucu öldüğü, bir grubun ise tanklarının bir patlayıcının üzerinden geçmesi sonucu öldüğü, 2 askerin de ağır yaralandığı aktarıldı. İsrail ordusunda çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ölen asker sayısının ise 326’ya yükseldiği ifade edildi.

Refah Sınır Kapısı açılıyor... Kimler geçebilecek?

 İsrail, Hamas ve Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın açılması için anlaşmaya vardı. Yabancı pasaportlular ve ağır yaralı Gazzeliler Mısır'a tahliye edilecek. Gün içinde açılması beklenen sınır kapısının ne kadar açık kalacağı açıklanmadı.

İsrail ordusu açıkladı:  11 binden fazla yeri vurduk

 İsrail, uluslararası kamuoyundan gelen ateşkes çağrılarına rağmen Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetlendirerek artırmaya devam ediyor.İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi genelinde 11 binden fazla yerin vurulduğu aktarıldı.

İki hastanenin yakıtları birkaç saat içinde tükenecek

 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kidra, Reuters'a, Gazze'deki Şifa Tıp Kompleksi ve Endonezya Hastanesi'ndeki jeneratörlerin yakıtının birkaç saat içinde tükeneceğini söyledi. Sözcü, Gazze'deki benzin istasyonları sahiplerine mümkünse bu iki hastaneye acilen yakıt takviyesi yapmaları çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e gidiyor. 

 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu hafta yeni bir Orta Doğu gezisina başlayacak. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "Bakan Blinken Cuma günü İsrail hükümetinin üyeleriyle görüşmek üzere İsrail'e gidecek ve ardından bölgede başka duraklara uğrayacak" dedi ve daha fazla ayrıntı vermedi.

Gazze'de iletişim ve internet yeniden tamamen kesildi

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabaha karşı Gazze Şeridi'ndeki iletişimin ve internetin tamamen kesildiğini duyurdu. Şirketin, X platformunda yaptığı açıklamada, "Daha önce bağlanan uluslararası şebekenin yeniden kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz." ifadesi kullanıldı. Paltel şirketi, 27 Ekim'de İsrail saldırıları sonucu Gazze'de kesilen iletişim ve internet hizmetinin aşamalı olarak yeniden verildiğini duyurmuştu.