BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  DÜNYA

İsrail, çocuk tacizcisi kadını Avustralya'ya iade kararı aldı

İSRAİL Yüksek Mahkemesi, Avustralya'da çocuk istismarı ile aranan öğretmen kadının Avustralya'ya iadesini onayladı.

Abone ol

İsrail ile Avustralya arasındaki ilişkilerin 'gerilmesine' yol açan 'Leifer dosyasında' karar çıktı.

Üç kız kardeş Dassi Erlich, Nicole Meyer ve Elly Sapper 2008 yılında, Melbourne Ortodoks okulunda öğrenci oldukları yıllarda Malka Leifer’ı, kendilerine ve başka öğrenciye cinsel istismar uygulamakla suçlamıştı. İsrail Yüksek Mahkemesi, Avustralya'nın Melbourne şehrinde bulunan dini okulda öğrencilerine cinsel tacizde bulunmakla suçlanan ve İsrail’e kaçan Leifer’ın Avustralya’ya iade edilmesine karar verdi.

Leifer’ın 74 farklı çocuk istismarı ile yargılanmak üzere Avustralya’ya iade edileceğini açıklayan Leifer’ın avukatları iade kararına itiraz edeceklerini bildirdi.

Mağdur davacılar ve eleştirmenler İsrailli yetkilileri davayı fazlasıyla uzatmakla suçluyordu. Çocuk istismarı ile mücadele eden Yahudi kökenli grup Kol v’Oz Başkanı Manny Waks iade kararının ardından, "Adalet için harika bir gün" ifadesini kullandı. Waks, "Bugün sanki asla gelmeyecekmiş gibiydi. Sonunda bugünü gördüğümüz için çok heyecanlıyız. Bulunduğumuz noktaya varmamız için 71 celse gerekti. Bu durum İsrail için bir utanç sebebidir" açıklamasında bulundu.

Bu yılın başlarında İsrailli psikiyatri heyeti, Leifer'in yargılanmaya uygun olmayan bir zihinsel rahatsızlığı olduğu konusunda yalan söylediğini belirlemişti. Bunun üzerine ise İsrail Adalet Bakanlığı iade sürecini hızlandırmak için harekete geçeceğini söyledi.

Leifer tarafından istismara maruz kalan üç Melbourne kız kardeş neredeyse on yıldır onu Avustralya’ya geri getirmek için mücadele ediyor.

Eski müdür, iddialar gün ışığına çıktığında 2008’de İsrail’e kaçtı.