BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsrail çocuk hastanesinin girişini bombaladı! İsrail-Hamas savaşında 29. günde son durum

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 29. gününde devam ediyor. Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlenen saldırılar sonucu dumanlar yükseldi. İşte bölgeden gelen son dakika haberler...

Abone ol

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika sivil katliamı haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 29. gününde devam ediyor. Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlenen saldırılar sonucu dumanlar yükseldi. İsrail ordusu dün ablukayı sıkılaştırdığı, yakıt girişine izin vermediği Gazze Şeridi'nde saldırılardan kaçanların sığınma merkezine dönüşen Şifa Hastanesi'nde ambulansı vurduğunu da doğruladı. İşte gelen son dakika haberler...

İsrail Savunma Bakanı: Yahya Sinvar'ı ortadan kaldıracağız

 Gazze'de sivilleri katletmeye devam eden İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Galant, İsrail askerlerinin zafere kadar savaşmaya hazır olduğunu söyledi. Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar ile ilgili konuşan Galant, ''Burada her şeyi yapmaya hazır savaşçılar var. Yahya Sinvar'a ulaşacağız ve onu ortadan kaldıracağız.'' ifadelerini kullandı. Galant, Yahya Sinvar'ı Gazzelilerin ele geçirmesi halinde savaşın kısalacağını belirtti.

İSRAİL, GAZZE'DE SİVİL YERLEŞİM YERİNİ VURDU

İsrail savaş uçakları Gazze'de yine sivil yerleşim alanlarını vurdu. Yerel kaynaklar, çok sayıda ölü ve yaralı sivil olduğunu bildiriyor.

'SON 48 SAATTE 24 İSRAİL ASKERİ ARACINI İMHA ETTİK'

  Kassam Tugayı Sözcüsü Ebu Ubeyde: Savaşçılarımız, Gazze şehrini kuzey, batı ve güney eksenlerinden, ayrıca Beyt Hanun kasabasından savunuyor. Düşmanın halkımıza uyguladığı toplu cezalandırma, sahada aldıkları şoklardan kaynaklanıyor. Düşmanın ektiği yıkım yalnızca hayal kırıklığı, yenilgi ve utanç getirecek. Son 48 saatte 24 İsrail askeri aracını tamamen veya kısmen imha ettik. Önümüzdeki saatlerde üyelerimizin işgal güçleriyle çatıştığını gösteren daha fazla belge yayınlayacağız.

İsrail'den Türkiye açıklaması! Rahatsız oldular

 İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisini Ankara'ya çağırmasıyla ilgili "Ankara'nın Hamas'ın yanında yer alma yolunda yeni bir adım attığını temsil ediyor" dedi.

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES: GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUM KORKUNÇ

 19.25: BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'deki insani durum korkunç. insani nedenlerle ateşkes yapılması ve tüm rehinelerin serbest bırakılması yönündeki çağrımı yineliyorum.

Kassam Tugayları: Gazze Şeridi'ndeki çatışmada 5 İsrail askeri öldürüldü

Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından paylaşılan açıklamada, Kassam Tugayları'na bağlı direnişçiler ile Gazze kentinin kuzeybatısında bir binada konuşlanan İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Çatışmada 5 İsrail askerinin öldüğü, bazı askerlerin ise yaralandığı ifade edildi. Açıklamada, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

Can kaybı arttı

 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 261 artarak 9 bin 488'e yükseldi. Ölenlerin 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 500'ü kadın." denildi.

İsrail El-Fahura Okulu'nu bombaladı

 İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş binlerce Filistinliyi barındıran El-Fahura Okulu'nu bombaladı, ölü ve yaralılar var.

İsrail "saldırı hazırlığındaki" 2 grubu hedef aldı

 İsrail ordusu, Lübnan sınırında "saldırı hazırlığındaki" 2 grubu hedef aldığını bildirdi. Açıklamada söz konusu grupların ve Hizbullah’a ait bir noktanın vurulduğu kaydedildi.

Nasr Çocuk Hastanesinin girişi vuruldu

 İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesinin girişini hedef aldı. Filistin merkezli El-Aksa televizyonunda yer alan haberde, savaş uçaklarının girişini bombaladığı Nasr Çocuk Hastanesinde ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı o iddiayı yalanladı

  Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırı düzenlediği Şifa Hastanesi'nin girişindeki ambulansın Hamas mensupları tarafından kullanıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

DSÖ:  Dehşete düştük

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştüklerini belirtti.

ABD'de protesto gösterisi düzenlenecek

 ABD'nin başkenti Washington D.C'de bugün, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ateşkesin sağlanması ve ABD'nin İsrail'e yardımlarını durdurması çağrısıyla protesto gösterisi düzenlenecek.

Saldırılar görüşülecek

 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in, bugün Ürdün'ün başkenti Amman'da, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dışişleri bakanlarıyla İsrail'in Gazze'ye saldırıları konusunda görüşeceği açıklandı. Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, öncelikle 5 Arap ülkesinin dışişleri bakanlarının Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Hasan eş-Şeyh ile görüşeceği bildirildi.