BIST 10.158
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.397,60
HABER /  MEDYA

İspatlamayan şerefsizdir!

Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan, "17 Milyon doları nereden buldun" sorusuna işte böyle cevap verdi.

Abone ol

Star gazetesi yazarlarından Şamil Tayyar'ın gündeme getirdiği "Tuncay Özkan 17 milyon doları nereden buldu? Kanaltürk'ün arkasında kim var?" sorularına Kanaltürk'ten yanıt geldi..

Kanaltürk yönetimi, bu iddialara internet sitesinden oldukça sert bir üslupla yanıt verdi.

İşte açıklamadan satır başları:

"Vatan Gazetesinden Mehmet Tezkan, Star gazetesi, Zaman gazetesi, Vakit ve Yenişafak gazetelerinde Kanaltürk'ün gazetecileri ile siyasi partiler arasında para ilişkisi olduğu yönünde çirkin, gazetecilik meslek ilkelerine aykırı iftiralara geçtiğimiz günlerde yer verilmiştir.

Ayrıca Tuncay Özkan'ın Kanaltürk'ün kuruluşunda 17 milyon dolarlık bir harcama ile , Oyakbank tan kredi aldığını bir okul arkadaşına söylediği iddiaları bu gazetelerde dile getirilmiştir.

Bu iddialar Kanaltürk'ün egemen gücün ürettiği faşizme karşı duruşunun ve demokratik taleplerinin sindirelememesinden başka bir şey değildir. Bunlar talimatla yaptırılan, Tuncay Özkan ile Kanaltürk'ü karalamaya dönük haberlerdir. Yargı karşısında bunları yapanlardan hesap sorulacaktır. Bunların tamamı yalandır. Yazanlar gazeteci olamayacak kadar cahil ve şuurdan yoksundur.

Kanaltürk hiçbir siyasi parti ve siyasi kişiden bağış, yardım, destek pirimi veya başka bir ad altında bir tek kuruş para almamıştır. Kanaltürk hiç bir bankadan kredi kullanmamıştır. Bunlar kurumları ve kişileri rahatsız etme amaçlı kof, alçakça yayınlardır. Bunlarla ilgili olarak yayınları yapanlar ve amaçlarını gösteren açıklamalarımız devam edecektir.

Bu yazıları kaleme alanların bunları para kaşılığında bazı siyasilere yaranmak için yaptıklarını düşünmek mümkün müdür ki, onlar Kanaltürk hakkında böylesine çirkin bir yaklaşımda bulunmaktadırlar. Bunlarla ilgili yasal yollara başvurulmuştur. İftiralarını ispat edemezlerse müfteridirler. Kanaltürk'un hesapları Maliye Bakanlığı'nın elindedir. Baskı amacıyla yapılan incelemeler ortadadır. Kanaltürk' ün ve kurucularından olan Tuncay Özkan'ın veremeyeceği hiç bir hesapları yoktur. İddialarını ispat edemeyenler şerefsizdir."