BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.466,52
HABER /  DÜNYA

İspanyada ateşkes sona erdi

İspanya İçişleri Bakanı, ETA ile barış sürecinin ”kesildiğini ve sona erdiğini” söyledi.

Abone ol

Rubalcaba, başkent Madrid'deki Barajas havaalanının park yerinde düzenlenen ve ETA tarafından üstlenilen saldırıdan 3 gün sonra düzenlediği basın toplantısında, “Sağ kesim sürecin kesildiğini söylememizi istiyorsa, süreç kuşkusuz kesildi, ortadan kalktı, sona erdi” dedi.

İçişleri Bakanı Rubalcaba, “Barış sürecini kesen, ortadan kaldıran ve sona erdiren ETA'dır” diye konuştu.

Rubalcaba ayrıca, ETA'nin cumartesi günü düzenlediği saldırının ardından ”ortak bir strateji” benimsenmesi için Halk Partisi başkanından başlamak üzere tüm parti başkanlarıyla görüşeceğini belirtti.

Önceki gün yaptığı açıklamada Rubalcaba, patlamanın meydana geldiği yerde bulunması muhtemel bir kişinin halen ortaya çıkmadığını ve enkazda bu kişinin arandığını söylemişti.

Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Rubalcaba, “Mart ayında ETA'nın ilan ettiği ateşkes kesilmiştir” demişti.

40 yılı aşkın bir süredir Bask bölgesinin bağımsızlığını elde etmek amacıyla İspanya'da terör saldırıları düzenleyen ve 851 kişinin ölümüne yol açan terör örgütü ETA, geçmişte ilan ettiği ateşkeslerden farklı olarak ilk kez ateşkesin bittiğini açıklamadan Barajas havaalanının T4 terminalindeki otoparkında terör saldırısı düzenlemişti. Saldırıda 15 kişinin yaralandığı bildirilmişti.