BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.466,04
HABER /  SPOR

Canaydına ağır suçlama

Kulüpler Birliği'nde başlayan tartışmalar dalga dalga büyüme başlıyor. Ancak olan Türk futboluna oluyor.

Abone ol

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kulüpler Birliği toplantısıyla başlayan tartışmaların Türk futboluna zarar getirdiğini belirterek, "Kimsenin Türk futbolunu düşündüğü yok" dedi.

Kulüpler Birliği başkanlığını yürüten Özhan Canaydın'ın son toplantıdaki tavrını anlamakta zorluk çektiklerini vurgulayan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Şu ana kadar Canaydın'ın hangi düşünceyle hareket ettiğini de anlamış değiliz. İlla ki seçim olmasından yana karar çıkmasını savundu. Bir ay önce vermiş olduğu kararı, kendini orada tekzip edercesine değiştirme arzusu içindeydi. Ama görünen şu ki bu ortam Türk futboluna fayda değil, zarar getirecek. Bu sürecin sağlıklı şekilde geçmeyeceği, çatışmanın devam edeceği sonucu çıkıyor. Çatışmanın devam ettiği bir ortamda kimse futbolun güzel yarınlara gideceğini düşünemez herhalde" dedi.

Hacıosmanoğlu, Türk futbolunu iletişim ve uzlaşı ortamı sağlayarak güzel yarınlara taşıyabileceklerini belirterek, "Bu benim federasyonum değil mantığıyla devam ederseniz, kutuplaşmaya giderseniz. Federasyon başkanı değişse aynı şey yine olacak. Bir önceki Ulusoy federasyonu değiştiği zaman da aynı insanlar aynı tarzda federasyon seçtiler. Federasyon başkanı kendi iradesi ve kendi gücüyle seçilmediği için, onu seçen insanlar istediği gibi kullandı ve Türk futbolu o dönemde uluslararası arenada, sportif ve ahlaki anlamda dibe vurdu. Aynı kişiler, Haluk Ulusoy seçildiği günden beri de rahat ve düzgün çalışması için değil, tam aksine, bu kaosun yaratılması için gayret içine girdiler. Seçildiği günden bu yana tartışılan bir federasyonun bu şekilde hizmet vermesi bile büyük başarı. Seçildiği zaman kurumlara saygı duymazsanız, onlar da kendi içinde dirayetli yönetimler gösteremezler" diye konuştu.