BIST 10.392
DOLAR 32,29
EURO 34,91
ALTIN 2.391,86
HABER /  DÜNYA

İsrailde şaşırtan istifa sinyali

Genelkurmay Başkanı Halutz, Lübnan savaşında, yöneticilerin hatalarının açıklanması öncesi istifa sinyali verdi

Abone ol

.İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Güney Lübnan'la savaş sırasında yöneticilerin kusurlarını araştırmak için kurulan soruşturma komisyonunun bulgularının açıklanması öncesi istifa sinyali verdi. Halutz, "Üstlerimin bana ayrıl dediklerini duymuş değilim ama, böyle bir çağrı gelirse ona o zaman yanıt veririm" demesine karşın, Şubat'ta açıklanması beklenen komisyon raporuna atıfta bulunarak, "Eğer komisyon farklı bir şey söylerse söyleneni yapacağım.

Çünkü komisyonun kararları bağlayıcıdır" dedi. Halutz, düzenlediği basın toplantısında, "sorumluluğu üstlenmeyi seçtiğini" belirtti, ancak, "Sorumlu davranışı kaçış olarak yorumlayanlar da var. Soruşturmayı kabul etmeyi ve düzeltilmesi gerekenleri düzeltmeyi seçtim. Sorumluluk, bunu gerektirir" diye konuştu.

Halutz, Güney Lübnan'daki savaşın bazı başarısızlık ve sorunların yanı sıra, birçok başarıyı da beraberinde getirdiğini savunarak, "Başarısızlıkları küçümsemiyorum, ama pek çok şeyin başarıldığını da söyleyebilirim" dedi. Kaçırılan askerlerin geri dönüşü ve İsrail'in caydırıcılığının güçlendirilmesi de dahil olmak üzere savaşın hedeflerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen İsrail Genelkurmay Başkanı, savaşın bitmesinin üzerinden henüz kısa bir zaman geçmiş olması nedeniyle caydırıcılık konusunda bir yargıya varmak için erken olduğunu belirtti.