BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfada zincirleme kaza!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde ''freni boşalan'' kamyon 4 otomobile çarptıktan sonra bariyerleri aşarak devrildi.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde ''freni boşalan'' kamyonun 4 otomobile çarptıktan sonra bariyerleri aşarak devrilmesi
sonucu; 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Kamyonda bulunan küçükbaş hayvanlardan 16'sı telef oldu.

Şanlıurfa'dan Gaziantep istikametine giden ve küçükbaş hayvan taşıyan Bozan Yolcu (47) idaresindeki 63 UB 151 plakalı kamyon, Birecik Köprüsü girişinde sırasıyla Hasan Uzun (40) yönetimindeki 27 NG 896, Abdurrahman Özdemir'in (41) kullandığı 27 HE 963, Mehmet Demir idaresindeki
63 LK 335 ve ve Yalçın Vurupalmaz yönetimindeki 01 BV 606 plakalı otomobillere çarptıktan sonra, yolun kenarındaki bariyerleri aşarak, Sahil Yolu Caddesine uçtu.

Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü Bozan Yolcu, hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Kamyonun çarptığı otomobilleri kullanan Hasan Uzun ve Abdurrahman Özdemir ile iki otomobilde bulunanlardan Hasan, Mustafa (6), Havva, Mustafa (36), Osman, Feride ve Maide Karayürek, Ayşe Özdemir, Fatma Sertkaya ve Mehmet Savuk yaralandı. Diğer iki otomobilde ise maddi hasar meydana geldi.

Ambulanslar ve özel araçlarla Birecik Devlet Hastanesine kaldırılan ve ilk müdahaleleri burada yapılan yaralılar, Gaziantep'teki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 4'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kazaya karışan kamyonun kasasında bulunan 71 küçükbaş hayvandan, 16'sı telef oldu. Kasadan canlı çıkarılan 55 hayvan ise polis ve belediye ekipleri tarafından sahiplerine teslim edilmek üzere geçici olarak bir depoya bırakıldı.