BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.407,43
HABER /  GÜNCEL

PKK üniversiteleri karıştıracak!

PKK, ilan ettiği sözde ateşkesi fiili olarak bozmaya devam ediyor. Üniversitelerde eyleme hazırlanıyor...

Abone ol

Terör örgütü PKK, “ateşkes istiyoruz” söylemine rağmen yan örgütlerine sürekli talimatlar vererek, onları eyleme hazır tutuyor. Dağdaki çarpışmaların yanı sıra şehirde eylem yapacakları tehdidini savuran terör örgütü, yan kuruluşu konumundaki Kürdistan Özgürlük Şahinleri’ne de (TAK) eylem talimatı vermiş durumda.

Ancak PKK bununla yetinmek istemiyor; daha önceki dönemlerde kullandığı “Kürt-Türk” çatışmasını tahrik edip, bundan rant ve taraftar toplama taktiğini yeniden devreye soktuğu belirtiliyor. Örgüt bu amaçla, çeşitli üniversitelerde okuyan yandaşlarından, ‘Kürtçülük’ propagandalarına hız vermelerini istedi. Kuzey Irak’tan gelen talimata göre yandaş öğrenciler ‘ateşkese son’, ‘halkların kardeşliği’, ‘savaş değil barış’ sloganlarına ek olarak, ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ sloganını da kullanacak. PKK ayrıca, gerektiğinde ses getirecek kitlesel eylemler de istiyor.

Hedefteki Üniversiteler
Terörist bildiriyle öğrencilere verilen talimatların epey çabuk makes bulduğu gözden kaçmıyor. Bildiri, nerdeyse Türkiye’deki bütün üniversitelerde bulunan PKK yandaşlarına ulaştırıldı. PKK sempatizanlarının Dicle, Yüzüncü Yıl, Mersin ve Çukurova üniversitelerine bağlı fakülte ve yüksek okullarda eylemler gerçekleştireceği belirtiliyor. Hedef ise ülkenin batısındaki üniversitelere de uzanmak. PKK’nın eylem yapmayı planladığı üniversiteler arasında İstanbul, Ortadoğu Teknik, Ege, Karadeniz Teknik, Selçuk ve Marmara bulunuyor.

Örgüt önce açıklama, ardından slogan ve yürüyüşlerle amacına ulaşmak istiyor. Gerekirse taşlı, sopalı, bıçaklı saldırı planının devreye sokulması isteniyor. Karayılan’ın talimatında altı çizilmesi gereken nokta ise sonuç ne olursa olsun eylemlerde kundaklama, bomba patlatma gibi hadiselerin yaşanmasına izin verilmemesi isteği. Ancak istihbarat birimlerine göre PKK sempatizanları bombalı eylemler yapmasa da üniversitelere molotofkokteylli eylemler yapmayı planlıyor.

Gerekirse saldırılacak!
PKK’nın tertip ettiği eylem planı sadece üniversitelerde okuyan örgüt mensuplarına bırakılmayacak. Örgütün dışarıdan görevlendirdiği kişiler de eylemlerde boy gösterecek. Öğrenci olmayan, kendilerine öğrenci süsü vermiş militanlar gibi… Bu amaçla, kampus ile dağ arasındaki sorumluların yanı sıra, PKK Devrimci Çizgi Grubu ve Demokratik Gençlik (Dem-Genç) isimli oluşum aktif rol alacak. Devrimci Çizgi Grubu, sonuna kadar silahlı mücadeleyi benimseyen, zaman zaman PKK’nın genel talimatını beklemeden hareket eden bir yapılanma. Ancak mensuplarının büyük çoğunluğunun üniversite öğrencilerinden oluşması sebebiyle onların üniversitedeki eylemlerde önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor.