BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.468,30
HABER /  GÜNCEL

Dağcıların evinde gözyaşı seli

Niğde Aladağlar'da tipiye yakalanarak mahsur kaldıktan sonra yaşamını yitiren iki dağcının evinde yas var!

Abone ol

Niğde Aladağlar'da dün tipi nedeniyle mahsur kalan ve arkadaşı Utku Kocabıyık ile donarak ölen Bürkan Yüksel'in evinde yas var.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Bürkan Yüksel'in (21) Adapazarı Turan Caddesindeki evinde ölüm haberini alan babası Ömer Yüksel, “Keşke dağcılığı bırakması için daha ısrarcı olsaydım” dedi.

Acılı Baba Yüksel, şunları söyledi:

“Acı haberi bu sabah aldım. Olayın Kurban Bayramı'nda yaşanması bizde ayrı bir üzüntü yarattı. Daha önce de dağcılıkla uğraşıyordu. Tırmanışlar yapıyordu. Son çıkışları da üniversitenin bir organizasyonuydu. Bana dağa çıkmadan bir gün önce yani arefe gününden bir gün önce telefon açtı. Bana, (Baba ben gidiyorum. Bir günlük bir işimiz var. Bayramın dördüncü günü görüşeceğiz seninle) dedi. Fakat bu üzücü olay meydana geldi. Aslında ben dağcılık yapmasına karşıydım. Fakat çok başarılı bir öğrenciydi, kırılmasını da istemiyordum. O şekilde iki arada bir derede işi devam ettirdi. Keşke çok ısrar edip göndermeseydim. Ama sonuçta Allah'ın takdiri. Çok üzgünüm çok seviyordum oğlumu. ODTÜ'de İnşaat Bölümü'nde okuyordu. Bu sene son sınıfa geçecekti. Olayın bir çığ düşmesi sonucu olduğunu duyduk.”