BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta'da MOBESE krizi çıktı!

Isparta'da, MOBESE projesi’ne ödenek desteği için taahhüdde bulunan iki kurum destek vermeyince il genel meclisi geri adım attı.

Abone ol

Isparta'da asayişin sağlanması ve denetim görevinin daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla başlatılan MOBESE projesi’ne ödenek taahhüdünde bulunan iki kurumdan destek gelmeyince il genel meclisi geri adım attı.

Isparta’da asayiş ve güvenlik ve trafik yönünden meydana gelen suçlarla mücadelede daha etkin ve verimli olabilmek amacıyla yapımına başlanan MOBESE teknik donanımı kapasitesinin yükseltilmesi için Valilik Özel İdare bütçesinden ödenek istedi.

Ayrılacak bu ödenekle proje dahilinde 35 noktaya konuşlandırılacak 35 mobil kamera ve 4 noktaya konuşlandırılacak 16 adet plaka tanıma sisteminin daha etkin ve verimli çalışabilmesi için Kaymakkapı Meydanı, Mimar Sinan Caddesi, 1001 Sokak Girişi, Tümen Kavşağı, Kafeler Caddesi ve Otogar Kavşağı olmak üzere 5 noktada sabit kamera, Çünür Kavşağına ise 1 mobil kamera kurulmasına ve kamera görüntülerinin kayıtlarının tutulacağı dijital kayıt veri depolama ünitesinin kapasitesinin yükseltilmesi hedeflendi.

MECLİS TAVIR ALDI

1 milyon 592 bin TL’lik MOBESE yatırımı için şu ana kadar Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 730 bin, Özel İdare bütçesinden ise 500 bin TL ödenek ayrıldı. Konuyu görüşen İl Genel Meclisi, MOBESE yatırımına ilişkin yapılan protokolde Belediye’nin 100 bin TL, Ticaret ve Sanayi Odası’nın 150 bin TL verme taahhüdünü yerine getirmediğini öğrenince iki kuruma karşı tavır aldı.

ONLAR VERMİYORSA BİZ DE VERMEYİZ

AK Parti Grup Sözcüsü Osman Zabun, konunun kanun gereği Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi yönünde teklifini sunmadan önce, Meclis’in genel kanaatini ortaya koydu. Zabun, “MOBESE’nin yararları nedeniyle bu yola çıktık. Bu işin çıkış noktasında Ticaret Sanayi Odası ve Belediye ödenek taahhüdünde bulundu. Bu kurumlar bir fayda umdular ki bu taahhüdü yerine getirdiler. Eğer bu yatırım onların işine yaramayacaksa o halde demek ki bizimde işimize yaramaz düşüncesi hakim oluyor. Eğer onlar vazgeçtiyse biz de vazgeçebiliriz. O nedenle düşüncemiz iki kurum taahhüdünü yerine getirmeden bizim de ödenek talebini ertelememizdir” diye konuştu.

MHP DESTEKLEDİ

Zabun’un bu görüşlerine ana muhalefet MHP’den de destek geldi. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Artan, her fırsatta Meclis’ten ödenek isteğinden rahatsız olduklarını belirterek, bu konuda ortak hareket mesajı verdi.

BİRİ ÇIKIP BİLGİ VERSİN

Öte yandan hem MHP hem de AK Partili üyeler, MOBESE konusunda teknik bir bilgi verilmesi çağrısında bulundu. AK Parti’li Fevzi Özdemir, “Bu kameraların dijital mi analog mu olduğu belli değil. Bu sisteme para harcanıyor ama fayda sağlanacak mı bilmiyoruz. Madem para ödeniyor iyi bir şeyler yapılmalı. Ayrıca bu işin çok uzadığını da düşünüyoruz. Birisi çıkıp şu sistem hakkında bizi bilgilendirsin” talebinde bulundu