BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  POLİTİKA

Kamer Genç'ten hodri ekran

Kamer Genç ile AK Partili vekiller arasındaki kavga son sürat devam ediyor. Genç Burhan Kuzu'ya yüklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Tunceli bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in sert muhalefeti hız kesmeden devam ediyor. "Benimle uğraşma, seni perişan ederim" diyen Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya meydan okuyan Genç rakibini televizyon ekranlarına davet etti.

Genç, "Anayasa konusunda bir gün televizyonlara çıkarsak, nasıl bir anayasa hukukçusu olduğunu ortaya sereceğim" diyerek Kuzu'ya sert çıktı.
  
Genç, İsmet İnönü’yü Hitler’e benzeten Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların düşmanı” olduğunu savundu. İşte Kamer Genç’in, İnternet Haber’in sorularına verdiği yanıtlar: 
 
İNTERNETHABER – Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, mikrofonun açık olduğunu sanarak, sizin “Yaa adam kafayı çekmiş…” dediğinde çıkan tartışma üzerine, Meclis Genel Kurulu’ndaki Komisyon sırasında oturan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Meclis Başkanı ile nasıl konuşursun böyle? Otur yerine!" diye size neden tepki gösterdi?

BENİ MECLİS'TE GÖRMEK İSTEMİYORLAR
 
GENÇHaddini aşan bir davranıştı. Bunlar beni Meclis’te görmek istemiyorlar. Çünkü bütün yaptıkları keyiflerin karşısına çıkıyorum, mücadele ediyorum. O mücadeleme engel olmak istiyorlar.
 
İNTERNETHABER – Kuzu, 28 Nisan 2010 Çarşamba günlü oturumda da, size, “Çamurcu başı çamur atıyor” dedi ve “Benimle uğraşma, seni perişan ederim” sözünü etti…

ANAYASA PROFESÖRLÜĞÜ ŞAİBELİ
 
GENÇ – Ben de ona dedim ki: “Kilon kaç? Gücün ne? Bir defa senin profesör olduğun şaibeli, sen gel onu izah et. Ben senin gibi on tane anayasa profesörünü okuturum.” Kuzu’nun, Anayasa konusunda hiçbir bilgisi yok. Anayasa konusunda bir gün televizyonlara çıkarsak, nasıl bir anayasa hukukçusu olduğunu ortaya sereceğim. Cahil birinin dahi yazmayacağı bir anayasa metni getirdiğini kamuoyuna anlatacağım.

ERDOĞAN OSMANLI YANLISI
 
İNTERNETHABER – Başbakan’ın, İsmet İnönü’yü, Hitler’e benzetmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
GENÇ
Tayyip Erdoğan zaten Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların düşmanı, Osmanlı yanlısı biri… Kendi kafasına göre çirkin bir yorum yapmıştır. Kendisini şiddetle kınıyorum