BIST 10.151
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.407,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siirt'in yüzünü kızartan o dava

Siirt halkının yüzünü kızartan tecavüz davasının ilk duruşması 2 Haziran'da yapılacak. Siirt Baro başkanından açıklama geldi.

Abone ol

Siirt Baro Başkanı M. Ali Özel, ilköğretim okulu öğrencilerine yapıldığı iddia edilen cinsel istismar olayıyla ilgili ''Başsavcılık, soruşturmanın son derece hızlı olarak yürütülmesini sağlamak için elinden gelen tüm gayreti göstermiştir'' dedi.

Baro Başkanı M. Ali Özel, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ilköğretim okulu öğrencilerine yapıldığı iddia edilen cinsel istismar olayıyla ilgili hazırlanan iddianamenin Siirt Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildiğini belirtti.

Özel, şöyle konuştu:

''Siirt Ağır Ceza Mahkemesine tevdi edilen iddianamede toplam 19 tutuklu sanık hakkında dava açılmış. Bu 19 kişi hakkında istenen cezalar TCK'nın 103. maddesinde düzenleniyor. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın kamuoyunda yaratmış olduğu infiali nazara alarak, soruşturmanın son derece hızlı olarak yürütülmesini sağlamak için elinden gelen tüm gayreti göstermiştir. Bunun sonucunda kısa sürede iddianame hazırlanarak mahkemeye sunulmuştur. Yine Siirt Ağır Ceza Mahkemesi başkanı da konun hassasiyetin gözeterek dosyayı hemen incelemeye almış ve 2 Haziran gününe duruşma gün tayin etmiştir. Sorumluların adalet önünde en ağır ceza istemiyle hesap vermesinin yolu açılmıştır.''

Siirt Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Haziran 2010 tarihinde ilk duruşması yapılacak olan davada 19 tutuklu sanık bulunuyor. İddianamede sanıklar hakkında TCK'nin 103'üncü maddesi gereğince 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Dava konusu kişilerin küçük yaşta olmaları nedeniyle davayla ilgili gizlilik ve yayın yasağı kararları bulunuyor.   

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve komisyonun CHP'li üyeleri İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, bir süre önce Siirt'te cinsel istismar olayıyla ilgili incelemelerde bulunmuştu.