BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.490,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siirtli veli ve öğrencilere konferans

Türkiye halkı günde sadece 13 saniye kitap okuyor. Oysa başarının sırrı okumakta. Siirt'teki konferansta ilginç bilgiler verildi.

Abone ol

FEM Dersanesi tarafından Siirt'te düzenlenen 'ailenin rolü' konulu seminer Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Psikolog danışman Orhan Keskin tarafından verilen seminer iki seansta yapıldı. İlk seansa sınava hazırlanan öğrenciler, ikinci seansa veliler katıldı.

Orhan Keskin, başarılı insanların iç iletişimde iyimser olduklarını belirtti. İnsanları anlama becerisinin insanın sahip olabileceği en büyük değer olduğuna dikkat çeken Keskin, sevginin aile için bir ilaç olduğunu söyledi.

13 SANİYE KİTAP OKUYORUZ

Ailelerde kitap okuma saati uygulamasını tavsiye eden Keskin, "Türkiye kitap okuma sıralamasında 273'üncüdür. TV seyretmede 6'ncı sıradayız. Dünyada birinci olan Almanlar günlük ortalama 24 dakika kitap okurken Türkiye 13 saniye okuyor" dedi.

Bazı internet sitelerinin uyuşturucu gibi bağımlılık yaptığına dikkat çeken Keskin, bilgisayar ve internetin evde ortak kullanım alanında tutulmasını, çocuk ve çalışma odasına konmamasını tavsiye etti.

Öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulunan Orhan Keskin, çok fazla kitap okuyanların sınavlarda başarılı olduklarını söyledi. Keskin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı bir araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 65'inin kitap okumadığını vurguladı.