BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  SAĞLIK

Ispanak zehirlenmesi belirtileri baş dönmesi ve kusmaya dikkat!

Ispanak zehirlenmesi belirtileri neler, ıspanak zehirlenmesini nasıl anlarız araştırması vatandaşların gündeminde. Şikayetlerin artması üzerine Sağlık Bakanlığı yeni açıklama yaptı ıspanak zehirlenmesinin nedenini açıkladı. Peki ıspanak zehirlenmesi belirtileri neler, nasıl anlaşılır?

Abone ol

Ispanak zehirlenmesi belirtileri neler, ıspanak zehirlenmesi nasıl anlaşılır araştırması başladı. Zehirlenme şikayetlerinin artması üzerine Sağlık Bakanlığı yeni açıklama yaptı vatandaşları uyardı. Peki ıspanak zehirlenmesi belirtileri neler, vücutta nasıl değişikliker olur? 

Hafıza kaybına bile sebep oluyor

Hastaneye kaldırılanlardan birinin Süleymanpaşa Sağlık Hak-Sen İlçe Başkanı Selim Kafadar olduğu öğrenildi. Kafadar'ın geçici hafıza kaybı yaşadığı ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama açıklama yapan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Cengiz Becerir, ıspanak yedikten sonra rahatsızlanan 22 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü bildirdi.

Zehirlenmenin sebebi ne?
Ispanak zehirlenmesine ilişkin İstanbul Tarım İl Müdürlüğü açıklama yaptı ancak bu tatmin edici olmadı. Müdürlüğün açıklamasında 'Zehirlenmeye ıspanaklara karışan patlıcangiller familyasından, atropin ve scopalamin içeren yabancı otların neden olduğu yapılan analizlerle ortaya çıktığı görülmüştür' denildi. 

Çiftçi sebebi : Adam otu veya güzel avrat otu olabilir
Ispanak zehirlenmesine ilişkin üreticiler ise adam otunun buna sebep olmuş olabileceğini söylüyorlar. Üreticilerin açıklamasına göre Adam otu veya güzel avrat otu birebir ıspanağa benziyor ve ayırt etmek çok güç.

Prof. Oğuz Özyaral da adam otu ile ıspanağın rahatlıkla ayırt edilebilecek bir yapıda olduğunu belirtiyor ve bu savı reddediyor.  Prof. Özyaral tarım müdürlüğü açıklamasına pek itibar etmedi. Özyaral, 'Tarlanın biri zehirli otla dolu olmalı. Ev kadınları ıspanakların yapraklarını bile tek tek yıkarken yabani otu nasıl ayırt edemez' diyor. 

İlaç mı sıkılıyor?
Onkolog Yavuz Dizdar ise ıspanaklara uzun süre dayanması için marketlerde bazı maddeler sıkılmış olabileceğini söylüyor.

Tarım ilaçları da ıspanaktaki zehirlenmenin sebebi olabilir deniliyor. Geçen hafta bir küçük kızın nardan zehirlenmesi bu ihtimali güçlendiriyor. Kızın ailesi nar üzerinde kimyasal kalıntılar olduğunu iddia ederek dava açıyor.