BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İslami terör nitelemesi

Danıştay toplantısını basarak 5 hakimi yaralayan Avukat Arslan olayı dünyada büyük yankı uyandırdı.

Abone ol

Dünyanın önde gelen tüm uluslararası haber siteleri saldırıyı Türkiye'yi karıştıracak flaş gelişme olarak duyurdu.

Laiklikten yana tavır alan hukukçularla, başörtüsü yasağını kaldırmayı vadeden İslamcı bir temayülden doğmuş bir parti tarafından idare edilen Türkiye portresi çizilen haberlerde, hükümet karşıtı ordu, ezici çoğunluğu müslüman olan halk, türbandan yana olan hükümet ikilemine dikkat çekildi.

Ayrıca Kürt ayrılıkçılarla da boğuşan Türkiye nitelendirmeleri yapılan haberlerde, olayların bir anaokulu müdürü hakkında kamusal alan dışında da başörtüsü takma yasağı alan Danıştay'a karşı yapılmış bir hareket olabileceği ihtimali üserinde duruldu.

Saldırıyı İslami teröre maleden haberlerde sıklıkla "Saldırgan Allahu Ekber diye bağırıyordu" ifadeleri kullanıldı.




Haberlerde başörtüsü sorunu genel  tutum olarak şu şekilde yansıtıldı: 



"Türklerin yüzde 99'u Müslüman. Ancak mahkemeleri ve orduyu kapsayan ülkenin laik oluşumu yıllardır, bazı siyasi liderlerin Batı tarzı modernleşmeye engel olarak gördükleri İslami etkiyi sınırlandırmaya çabalıyor.



 Türk yasaları uyarınca kadınların okullara veya kamu binalarına başörtülü girmeleri yasak. Başörtüsü takan bakan eşleri ise devlet törenlerinin ve resmi devlet yemeklerinin dışında bırakılıyorlar. 
    
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da başörtüsü takıyor ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi bu yasağı kaldırma isteğini gizlemiyor."